foto: AFP/Scanpix
"Filmēšanas laukums." Krievijas vēstnieks Francijā publicē provokatīvu paziņojumu par Buču
Bučā uz ielas atrasts vīrieša līķis ar sasietām rokām
Pasaulē
2022. gada 7. aprīlis, 17:55

"Filmēšanas laukums." Krievijas vēstnieks Francijā publicē provokatīvu paziņojumu par Buču

Jauns.lv / LETA

Francijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku saistībā ar provokatīvu paziņojumu par noziegumiem Bučā, pavēstījis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

"Saskaroties ar Krievijas vēstniecības Francijā nekaunīgo un provokatīvo ziņojumu par noziegumiem Bučā, es šorīt nolēmu izsaukt Krievijas vēstnieku," paziņoja Ledriāns.

Viņš uzsvēra, ka Francija "turpinās cīnīties pret visām Krievijas manipulācijām ar informāciju par karu Ukrainā".

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Kā vēsta "Radio Brīvība", Krievijas vēstniecība Francijā 6.aprīlī tviterī publicēja fotogrāfiju ar apgalvojumu, ka līķi Bučā izlikti tīšām, un parakstu: "Filmēšanas laukums, Bučas pilsēta". Pēc tam tvīts tika izdzēsts.

Jau vēstīts, ka Irpiņa, Buča, Hostomeļa un viss Kijivas apgabals pirms dažām dienām tika atbrīvoti no krievu okupantiem. Atbrīvotajās pilsētās un ciemos konstatētas civiliedzīvotāju masu slepkavības, kuras izdarījuši okupanti un kas izsaukušas jau visas pasaules sašutumu.