foto: Zuma / SplashNews.com/ Vida Press
Sumu apgabala vadītājs ierosina uzcelt sienu gar Krievijas robežu
Sieviete Trostjanetsā, Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 7. aprīlis, 06:10

Sumu apgabala vadītājs ierosina uzcelt sienu gar Krievijas robežu

Jauns.lv

Ukraina nevarēs justies drošībā, kamēr gar visu robežu ar Krieviju nebūs uzcelta augsta nocietinājumu siena, trešdien paziņoja Sumu apgabala militārās administrācijas vadītājs Dmitro Živickis.

"Kamēr mēs neuzcelsim sienu - un tai jābūt īstai fortifikāciju būvei - gar visu Ukrainas robežu ar Mordoru, mēs nekad nejutīsimies drošībā, sevišķi pierobežas apgabali. Kā arī visa valsts kopumā," sacīja Živickis.

Viņš atzīmēja, ka tai jābūt piecmetrīgai sienai - ''gan augstumā, gan platumā". Živickis bija pārliecināts, ka līdz ar sienu jāizveido arī aizsardzības līnija - stacionāras nocietinājumu būves un atbalsta punkti.

"Un visa robežlīnija ar Krieviju jāaizsargā ne tikai ar sienu - šeit pastāvīgi jābūt karavīriem," sacīja Sumu apgabala vadītājs.

2014.gadā pēc Krievijas agresijas Krimā un Donbasā Ukraina sāka būvēt tā saukto Eiropas valni uz robežas ar Krieviju. Šī gada janvārī tika paziņots par būvniecības pabeigšanu. Šis valnis, dēvēts arī par "Sienu", tomēr nepaglāba Ukrainu no Krievijas pilna apjoma iebrukuma. 

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon
28

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon
46