foto: Facebook
Krievijas vēstniecību Portugālē izgaismo Ukrainas krāsās, ielu uz kuras tā atrodas, plāno nosaukt Zelenska vārdā
Sportisku jauniešu grupa Portugāles galvaspilsētā panāca, ka Krievijas vēstniecības ēka tika izgaismota ukraiņu nacionālajās krāsās.
Pasaulē
2022. gada 16. marts, 06:45

Krievijas vēstniecību Portugālē izgaismo Ukrainas krāsās, ielu uz kuras tā atrodas, plāno nosaukt Zelenska vārdā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sociālajos tīklos rodami ieraksti, kas vēsta, ka Krievijas vēstnieks Portugālē Mihails Kamiņins tagad pa Lisabonu aiz niknuma skraida zili melns, jo viņa pārstāvētās valsts vēstniecība pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā izgaismota ukraiņu nacionālajās krāsās: zili dzeltena, bet ielu, uz kura atrodas vēstniecība, portugāļi vēlas nosaukt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vārdā.

Krievijas vēstniecību, kuru vēl atrodas Visconde de Santarem ielā, pagājušajā nedēļā Ukrainas kara pretinieki izgaismoja Ukrainas karoga krāsās. Gaismas stari uz ēku tika projicēti no ielas pretējā pusē esošajiem namiem. Lai arī kā krievu diplomāti esot sūdzējušies par “nelikumīgo” izgaismojumu, viņiem nav iznācis panākt, ka zilidzeltenās lampas izslēdz.

Ukrainas krāsās izgaismotā Krievijas vēstniecība Portugāles galvaspilsētā:

Portugāļu sporta portāls marca.com ziņo, ka šādu krāsu projekciju esot izplānojusi “jauniešu grupa”, izbeidzoties pretkara protestam pilsētā. Tas mudina domāt, ka šādu protestu izplānojuši portugāļu sportisti vai sporta fani.

Pašlaik Portugālē dzīvo aptuveni 28 600 ukraiņu, no kuriem katrs desmitais šajā valstī ieradies kā bēglis pēdējo dienu laikā.

Bet tā nav vienīgā nepatīkamā problēma, kas rada galvassāpes krievu vēstniekam. Lisabonieši vēlas ielu, uz kuras atrodas Krievijas vēstniecība, nosaukt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vārdā. Laikraksta “Correio da Manha” aptauja liecina, ka tam piekrīt 75% lisaboniešu, pārējie lielākoties vēlas, lai ielai atstāj iepriekšējo nosaukumu - Visconde de Santarem.

Portugāļi pie Krievijas vēstniecības Lisabonā protestē pret Krievijas iebrukumu Ukrainā:

Atbalsta koncerts Ukrainai "Roks pret okupāciju" Cēsu pils parkā 2022. gada 12. martā

gallery icon

Ļaudis Bauskā pauž atbalstu Ukrainai

gallery icon

Siguldieši piedalās atbalsta akcijā Ukrainai

gallery icon

Atbalsta akcija Ukrainai Salaspilī

gallery icon