foto: imago/photo2000
Sestklasnieks Maskavā izsaukts uz policiju pēc tam, kad izrādījis atbalstu Ukrainai
Protests Ukrainas atbalstam Vācijā.
Pasaulē
2022. gada 8. marts, 09:48

Sestklasnieks Maskavā izsaukts uz policiju pēc tam, kad izrādījis atbalstu Ukrainai

Jauns.lv / LETA

Kādas Maskavas skolas 6. klases skolēns izsaukts uz policiju, jo strīdējies ar vēstures skolotāju par Ukrainas kara tēmu, turklāt saņēmis brīdinājumu, ka neierašanās gadījumā iecirknī tiks nogādāts ar varu, vēstīja laikraksts "Novaja gazeta", atsaucoties uz bērna vecāku un viņa paša stāstīto.

Sestklasnieks Kirils, kura uzvārdu mamma lūgusi nepublicēt, atklājis, ka stundas laikā skolotāja bērniem stāstījusi par Ukrainas agresiju pret Krieviju un teikusi, ka apgalvojumi par Krievijas iebrukumu Ukrainā un kara pretinieku piekaušanu mītiņos ir "viltus ziņas", kuras safabricējuši Ukrainas un ASV speciālisti. Ukraiņus viņa nosaukusi par nacistiem, bet skolēns neesot piekritis skolotājas teiktajam un pēc stundas izkliedzis saukli "Slava Ukrainai!".

Nākamajā dienā Kirils izsaukts uz pārrunām ar nepilngadīgo lietu inspekcijas darbiniekiem. Reaģējot uz to, māte uzrakstījusi iesniegumu par bērna izņemšanu no skolas, jo viņa politisko uzskatu dēļ "uz bērnu izdara spiedienu un rada neizturamus apstākļus izglītības iegūšanai".

Aiznākamajā dienā, kad bērns mājās bija viens, ieradās policija. Kad Kirils atteicās atvērt durvis, policisti atslēguši dzīvoklī elektrību un aizgājuši, zem durvīm atstājot pavēsti par "izsaukšanu uz nopratināšanu" ar piezīmi, ka neierašanās gadījumā sestklasnieku uz iecirkni aizvedīs ar varu.

"Novaja gazeta" norāda, ka skolēnam ir ukraiņu saknes un, kā teikusi viņa māte, "viņam sāp par to, kas pašlaik notiek starp Krieviju un Ukrainu".