foto: VIA REUTERS
Nogrimis luksusa auto kravas kuģis, kas aizdegās Atlantijas okeānā
Kravas kuģis "Felicity Ace" aizdegās 16. februārī
Pasaulē
2022. gada 2. marts, 11:55

Nogrimis luksusa auto kravas kuģis, kas aizdegās Atlantijas okeānā

Jauns.lv

Gandrīz divas nedēļas pēc aizdegšanās netālu no Portugāles Azoru salu arhipelāga nogrimis kravas kuģis, kas veda vairākus tūkstošus automašīnu, tostarp ekskluzīvus modeļus, raksta BBC.

"Felicity Ace" kuģis pārvadāja aptuveni 4000 automašīnu, tostarp "Porsche" un "Bentley" markas spēkratus, pirms 16. februārī aizdegās Atlantijas okeānā.

Kravas kuģis bija ceļā no Vācijas ostas Emdenā uz Rodailendu ASV.

Visi tā apkalpes locekļi tika operatīvi evakuēti.

Netālu esošās Fajalas salas ostas kapteinis Žoao Mendess Kabekass ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka līdz šim nav ziņots par naftas noplūdi, taču pastāv bažas, ka, kuģim nogrimstot Atlantijas okeāna dibenā, varētu tikt bojāta kuģa degvielas tvertne. 

Kuģis nogrimis vietā, kur okeāna dziļums ir aptuveni 3500 metru.

Portugāles jūras spēki informējuši, ka ugunsgrēkā cietušo nav, un visi 22 apkalpes locekļi pēc evakuācijas izmitināti viesnīcā. 

foto: VIA REUTERS
Kravas kuģis "Felicity Ace" aizdegās 16. februārī

Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen" paziņoja, ka transportlīdzekļiem nodarītos bojājumus sedz apdrošināšana, kas saskaņā ar "Reuters" datiem varētu izmaksāt aptuveni 155 miljonus dolāru.

"Volkswagen Group" piederošie luksusa klases auto ražotāji "Bentley" un "Porsche" apstiprināja, ka uz kuģa atradās attiecīgi 189 un 1100 šo marku automašīnu.