Pasaulē

Ķīlnieku drāma Amsterdamas "Apple" veikalā; policisti sabrauc uzbrucēju

Jauns.lv

22. februāra vakarā Nīderlandes galvaspilsētā norisinājās ķīlnieku drāma, kur kāds bruņots vīrietis "Apple" veikalā bija sagrābis vairākus ķīlniekus. Vīrietis cilvēkus gūstā turēja piecas stundas, bet tika sabraukts brīdī, kad izskrēja no ēkas un dzinās pakaļ vienam no gūstekņiem.

Ķīlnieku drāma Amsterdamas "Apple" veikalā; polici...

Otrdienas vakarā Amsterdamas policija ar auto notrieca bruņotu vīrieti, kurš "Apple" veikalā piecu stundu garumā gūstā turēja desmitiem cilvēku.

Soctīklos ievietotajos video redzams, ka uzbrucējs vajā bēgošu gūstekni, līdz viņu Leidsepleinas laukumā piepeši notriec automašīna.

foto: Ekrānuzņēmums
Vīrietis ar ieroci draud vienam no ķīlniekiem.
Vīrietis ar ieroci draud vienam no ķīlniekiem.

Amsterdamas policija vēlāk paziņoja: "Mums izdevās apturēt ķīlnieku sagrābēju, notriecot, kad viņš bija izskrējis no veikala."

"Mēs noskaidrojām, ka aizdomās turamajam nebija sprāgstvielu, un viņš ir nodots mediķu aprūpei," turpina policija.

Citos video bija redzams, ka vīrietis veikalā sagrābis vienu no ķīlniekiem un tur viņam pie galvas ieroci. Noziedznieks vicināja ieroci un rādīja dažādus žestus pāri ielai esošā restorāna klientiem.

Ķīlnieku drāma Amsterdamas "Apple" veikalā

22. februārī Nīderlandes galvaspilsētā norisinājās ķīlnieku drāma, kur kāds vīrietis ar ieroci „Apple” veikalā bija sagrābis vairākus ķīlniekus. Vīrietis cilvēkus ...


Notikuma vietā bija ieradušies policisti, kuri norobežoja apkārtni un ielenca veikalu.

Vietējie mediji ziņoja, ka tā ir bruņota laupīšana, taču policija to neapstiprināja.

Policija ziņoja, ka incidents sācies ap pulksten 17:40 (16:40 pēc Latvijas laika), bet ap 21:15 (20:15 pēc Latvijas laika) desmitiem cilvēku ēku pametuši.

"Viņš piedraudēja ķīlniekam ar ieroci un draudēja uzspridzināt sevi, tāpēc mēs to uztvērām ļoti nopietni," Amsterdamas policijas priekšnieku citēja laikraksts "Parool".

Situācija atrisinājās, kad ķīlnieks - 44 gadus vecs britu vīrietis - izbēga no ēkas brīdī, kad policijas robots pēc uzbrucēja lūguma piegādāja ūdeni pie veikala durvīm.

Vīrietis bija bruņots ar pistoli un automātisko šauteni, ar kuru viņš izdarīja vismaz četrus šāvienus, kad policija ap plkst.18 ieradās laukumā, kurā atrodas veikals, preses konferencē šodien paziņoja Amsterdamas policijas priekšnieks Franks Pauss.

Vīrietis, kuram ir iepriekšēja sodāmība, pats sazinājās ar policiju, pieprasot 200 miljonu eiro kriptovalūtās un drošu izkļūšanu no ēkas.

Cilvēki devušies uz policijas iecirkni, lai sniegtu liecības un saņemtu psiholoģisku aprūpi.

Kāds liecinieks apgalvoja, ka dzirdējis šāvienu un vairāki uz ielas esošie cilvēki metušies bēgt.