foto: Saugerties Town Police Department.
Pirms trim gadiem pazudusi Ņujorkas meitenīte atrasta noslēpta mazā telpā zem kāpnēm
Policija jau iepriekš bija vairākkārt pārmeklējusi īpašumu, kurā mazā Peislija tika atrasta, tomēr mājas iemītnieki noliedza, ka viņu rīcībā būtu jebkāda informācija par viņas atrašanās vietu.
Pasaulē
2022. gada 16. februāris, 15:35

Pirms trim gadiem pazudusi Ņujorkas meitenīte atrasta noslēpta mazā telpā zem kāpnēm

Jauns.lv

Meitenīte, kura bija pazudusi kopš 2019. gada, pirmdien tika atrasta dzīva kādā mazā, aukstā un mitrā telpā zem kāpnēm mājā Ņujorkā, trīs stundu attālumā no vietas, kur viņa pēdējo reizi bija redzēta, ziņo ASV mediji.

Pēc teju trīs gadu ilgas prombūtnes sešu gadu vecā Peislija Šultis atkal ir atgriezusies pie saviem likumiskajiem aizbildņiem un vecākās māsas. Viņas veselība ir labā stāvoklī.  

Meitenīte tika izglābta pirmdien pēc tam, kad Ņujorkas policijas rīcībā nonāca mājiens par viņas atrašanās vietu.  

Nedaudz vairāk kā stundu pēc meklēšanas viens no izmeklētājiem pamanīja, ka kāpnes, kas ved uz mājas pagrabu ir dīvaini uzbūvētas. Tad amatpersonas pamanīja segu un mirgojošu gaismu.

“Izmeklētāji izmantoja halogēnu instrumentu, lai noņemtu vairākus koka pakāpienus, pirms tur ieraudzījuši mazu kāju pāri,” teikts policijas ziņojumā. “Pēc vēl vairāku pakāpienu noņemšanas bērns un viņas nolaupītājs tika atrasti. Telpa bija maza, auksta un mitra.”

foto: Saugerties Town Police Department.
Telpa, kurā no amatpersonām tika slēpta mazā Peislija un viņas bioloģiskā māte, bija maza, auksta un mitra.

Mazā Peislija pazuda no savām mājām Ņujorkas štatā 2019. gadā. Varas iestādes uzskatīja, ka viņu paņēmuši viņas bioloģiskie vecāki – 33 gadu vecā Kimberlija Kūpere un 32 gadu vecais Kērks Šultiss juniors. Viņi zaudēja savas aizbildniecības tiesības par Peisliju un viņas vecāko māsu. Peislija pazuda neilgi pēc tam, kad viņai un māsai tika atrasti jauni likumīgie aizbildņi.

Saistībā ar meitenītes pazušanu tika arestēti un apsūdzēti abi bioloģiskie vecāki, kā arī 57 gadu vecais Kērks Šultiss vecākais, kurš ir mājas īpašnieks.

Policija jau iepriekš bija vairākkārt pārmeklējusi īpašumu, kurā mazā Peislija tika atrasta, tomēr līdz tam gan Kērks Šultiss juniors, gan Kērks Šultiss vecākais noliedza, ka viņu rīcībā būtu jebkāda informācija par viņas atrašanās vietu. Amatpersonas uzskata, ka katru reizi, kad policija ieradās pārmeklēt māju, Peislija un viņas bioloģiskā māte bija noslēptas telpā zem kāpnēm. 

Policija stāsta, ka kaimiņi nekad mazo meitenīti nebija manījuši ārpusē, bet mājā viņai bija ierīkota sava guļamistaba.