foto: Russian Defence Ministry/TASS
Pentagons: pie Ukrainas robežām izvietoto Krievijas karavīru skaits pārsniedz 100 000
Pasaulē
2022. gada 10. februāris, 10:42

Pentagons: pie Ukrainas robežām izvietoto Krievijas karavīru skaits pārsniedz 100 000

Jauns.lv / LETA

Krievija turpina palielināt militāro klātbūtni pie Ukrainas robežām un šobrīd tur izvietojusi vairāk nekā 100 000 karavīru, trešdien pavēstīja ASV Aizsardzības ministrija.

"Mēs pēdējo 24 stundu laikā turpinām vērot, kā papildu spēki  tiek nogādāti no citiem Krievijas reģioniem uz robežu ar Ukrainu un Baltkrieviju," sacīja Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

"Mēs nesniegsim konkrētus skaitļus, bet šie skaitļi turpina augt," viņš norādīja.

Izsakoties par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Kērbijs sacīja -  "mēs turpinām uzskatīt, ka viņam, bez šaubām, ir vairāk par 100 000".

"Un viņš turpina likt klāt šiem spēkiem," sacīja Pentagona pārstāvis. "Mēs arī redzam pazīmes, ka ceļā ir papildu bataljona taktiskās grupas."

"Un tā katru dienu viņš palielina savas izvēles, katru dienu viņš palielina savus spēkus. Katru dienu viņš turpina destabilizēt to, kas jau ir ļoti saspringta situācija," sacīja Kērbijs. "Un viņš viegli varētu atjaunot stabilitāti, atvelkot šos spēkus atpakaļ un virzoties uz priekšu pa diplomātijas ceļu." 

Pentagona pārstāvis ar šiem paziņojumiem nāca klajā neilgi pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons bija informējis ASV prezidentu Džo Baidenu par savām sarunām ar Krievijas un Ukrainas līderiem.

Francijas un Krievijas amatpersonas pēc šīm sarunām nākušas klajā ar piesardzīgi optimistiskiem paziņojumiem, tiesa gan, Kremlis arī sūta dažādi saprotamus signālus un turpina palielināt savu militāro klātbūtni pie Ukrainas jūras un sauszemes robežām.