Parīze oficiāli piesakās 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai
Ja Parīze tiks pie tiesībām rīkot olimpiādi 2024.gadā, būs pagājuši 100 gadi kopš iepriekšējām olimpiskajām spēlēm šajā pilsētā.
Pasaulē
2015. gada 24. jūnijs, 02:49

Parīze oficiāli piesakās 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai

Jauns.lv

Francijas galvaspilsēta Parīze oficiāli izvirzījusi savu kandidatūru 2024.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanai.

Parīze iepriekš bija kandidējusi organizēt 2008. un 2012.gada olimpiskās spēles, taču piekāpās attiecīgi Pekinas un Londonas priekšā. Nu Francijas galvaspilsēta nolēmusi kandidēt uz 2024.gada Olimpiādes rīkošanu. Zīmīgi, ka tieši tad apritēs simts gadi, kopš Parīze pēdējo reizi uzņēma olimpiskās spēles.

Zīmīgi, ka viena no Parīzes kandidatūras idejām ir aizvadīt kādas Olimpiādes sacensības zem slavenā Eifeiļa torņa. Tiek lēsts, ka Francijai šīs spēles varētu izmaksāt ap sešiem miljardiem eiro.

Savs pieteikums Parīzei oficiāli jāiesniedz līdz 15.septembrim. Iepriekš vēlmi rīkot 2024.gada olimpiskās spēles bija izteikušas arī Bostona, Roma un Hamburga. Otrdien ar šādu nodomu klajā nāca arī Ungārijas galvaspilsēta Budapešta, taču tai vēl nepieciešams šo ieceri saskaņot ar valdību. Sagaidāms, ka lielāka skaidrība ap Budapeštas kandidatūru būs jūlijā.

2024.gada olimpisko spēļu rīkotājs tiks izraudzīts 2017.gada 15.septembrī, kad notiks Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) kongress.

2016.gada vasaras olimpiskās spēles risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā.

LETA/Foto: Reuters