foto: AFP/Scanpix
Džonsons: omikrona dēļ slimnīcas būs pakļautas "diezgan lielam spiedienam"
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Pasaulē
2022. gada 3. janvāris, 18:27

Džonsons: omikrona dēļ slimnīcas būs pakļautas "diezgan lielam spiedienam"

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien sacīja, ka Lielbritānijas valsts slimnīcas būs pakļautas diezgan lielam spiedienam tuvāko nedēļu laikā strauji pieaugušā Covid-19 gadījumu skaita dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Omikronam turpinot plaši izplatīties visā valstī, pāris nākamo nedēļu laikā un varbūt vēl ilgāk spiediens, kādam pakļautas mūsu Nacionālā Veselības dienesta (NHS) slimnīcas, būs diezgan liels," pirmdien apmeklējot vakcinācijas centru, sacīja premjers.

Gada pēdējās dienās Lielbritānijā tika reģistrēts rekordaugsts jauno Covid-19 gadījumu skaits.

Kā norādīja premjers, viņš ir informēts, ka Covid-19 dēļ slimnīcās trūkst daudz darbinieku.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

Piektdien darbā nebija 50 000 NHS darbinieku, jo viņi bija saslimuši vai Covid-19 dēļ atradās pašizolācijā, vēstīja laikraksts "The Sunday Times".

Džonsons arī mudināja iedzīvotājus saņemt Covid-19 vakcīnas balstdevu, norādot, ka šonedēļ tā pieejama diviem miljoniem cilvēku.

Līdz šim Lielbritānijā balstdevu saņēmuši 34 miljoni cilvēku.

Viņš aizstāvēja savu lēmumu svētku laikā Anglijā neizsludināt ierobežojumus atšķirībā no pārējām Apvienotās Karalistes daļām, kur tika slēgti naktsklubi kā arī noteikti ierobežojumi cilvēku skaitam, kas var pulcēties vienkopus.

"Protams, mēs sekojam līdzi visiem pasākumiem, bet soļu kopums, ko mēs īstenojam šobrīd, es uzskatu, ir pareizs," sacīja premjers.

Omikrons "samērā pārliecinoši šķiet nav tik skarbs kā delta vai alfa", sacīja Džonsons. "Tā dēļ mazāk cilvēku nonāk intensīvās aprūpes nodaļās."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās