Gadumijā Francijā dumpīgi svinētāji aizdedzina automašīnas

Francijā katru Jaungada vakaru uzliesmo simtiem tukšu, novietotu automašīnu. Tradīcija, kas svētkos ik gadu nodarbina policistus un ugunsdzēsējus, pandēmijas laikā ...

gallery icon
Pasaulē
2022. gada 3. janvāris, 15:09

Pateicoties pandēmijas ierobežojumiem, Francijā gadumijas svinībās aizdedzinātas mazāk mašīnas nekā parasti

Jauns.lv

Sagaidot 2022. gadu, Francijā svinētāji aizdedzinājuši 874 mašīnas – mazāk nekā iepriekšējos gados, vēsta “Euro News”.

Francijā katru Jaungada vakaru uzliesmo simtiem tukšu, novietotu automašīnu. Tradīcija, kas svētkos ik gadu nodarbina policistus un ugunsdzēsējus, pandēmijas laikā mazinājusies apjomos – naktī uz 2022. gada 1. janvāri svinētāji aizdedzināja 874 automašīnas, savukārt 2019. gadā uzliesmoja 1316 braucamrīki.

Varas iestādes šīs tradīcijas mazināšanos skaidro ar pastiprinātu policijas klātbūtni galvaspilsētā Parīzē un citviet valstī Vecgada vakarā, kā arī ar pulcēšanās ierobežojumiem publiskās vietās omikrona dēļ.

Tikmēr uz nopratināšanu saistībā ar aizdedzinātajām automašīnām šogad izsaukti vairāk cilvēku nekā iepriekšējos gados – 441, bet 2019. gadā nopratināti tika 376.

Pērn šādi pārkāpumi netika konstatēti, jo svinību laikā Francijā bija valsts mēroga lokdauns.

Jaunieši, galvenokārt no nabadzīgākam apkaimēm, aizsāka šo tradīciju deviņdesmitajos gados Strasbūras reģionā, no kurienes tā izplatījās tālāk kā protesta veids. Iemesli, kādēļ Francijā visu gadu tiek dedzinātas automašīnas ir dažādi, tostarp, dumpīgu jauniešu izklaide, noziegumu slēpšana vai nepatiesas apdrošināšanas pieprasījumi.