Uzbrucējs gāzes rūpnīcai Francijā uzņēmis selfiju ar upura galvu
Jasina Salhi priekšnieks Hervs Kornara (attēlā) sava darbinieka uzbrukumā palika bez galvas.
Pasaulē
2015. gada 28. jūnijs, 13:20

Uzbrucējs gāzes rūpnīcai Francijā uzņēmis selfiju ar upura galvu

Jauns.lv

Trīs bērnu tēvs Jasins Salhi, kurš piektdien uzbruka gāzes rūpnīcai netālu no Lionas, Francijas centrālajā daļā, un tiek turēts aizdomās par sava priekšnieka nogalināšanu, uzņēmis selfiju ar upurim nocirsto galvu, svētdien ziņo mediji.

Salehi ir dzīvs un tiek nopratināts.

Ziņu aģentūra AFP vēstīja, ka fotogrāfija atrasta Salhi telefonā.

Viņš šo fotogrāfiju ar mobilās ziņojumu apmaiņas aplikācijas "WhatsApp" palīdzību nosūtījis uz kādu numuru Ziemeļamerikā.

Izmeklētāji uzskata, ka Salhi nocirta galvu savam 53 gadus vecajam priekšniekam un pienagloja pie rūpnīcas vārtiem pirms ar automašīnu ietriecās gāzes balonos, izraisot sprādzienu un acīmredzot mēģinot uzspridzināties arī pats.

Izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši, vai upurim galva nocirsta pēc nāves vai tā griezta nost, viņam vēl dzīvam esot, ziņoja mediji.

Salhi, kuram bijusi saistība ar salafistu kustību, bijis zināms Francijas izlūkdienestiem par saviem radikālajiem uzskatiem, taču netika uzskatīts par draudu. Pret viņu 2006.gadā tika sākta izmeklēšana, taču 2008.gadā tā netika turpināta, un viņam nav kriminālas pagātnes.

Kanādas amatpersonas paziņojušas, ka varasiestādes sadarbojas ar Franciju, lai noskaidrotu adresātu, kuram Salehi nosūtījis fotogrāfiju ar sevi un nocirsto galvu.

LETA / Foto: EPA/Reuters, Publicitātes

Tēmas