Pasaulē
2021. gada 16. decembris, 11:27

Cīņa par dzīvību vai nāvi: poļu glābēji palīdz purvā iestrēgušai migrantu grupai paglābties no bīstamajiem laikapstākļiem. VIDEO

Jauns.lv

Otrdien vēlu vakarā četri migranti tika izglābti no purva Polijas-Baltkrievijas robežas tuvumā, kur bargie ziemas apstākļi glābšanas operāciju padarīja par dzīvības un nāves jautājumu, vēsta Polijas drošības dienesti.

Lai gan pēdējo dienu laikā ir samazinājies to migrantu skaits, kas mēģina šķērsot Eiropas Savienības robežu ar Baltkrieviju, bažas joprojām rada ziemas apstākļi, ar kuriem saskaras tie, kas joprojām mēģina šķērsot robežu zem nulles temperatūras.

“Viņi atradās vietā, kur glābējiem bija grūti nokļūt, jo tā bija purvaina teritorija. Ugunsdzēsēju brigāde ieradās ar savu īpašo aprīkojumu un mēs izvilkām migrantus uz sausu zemi,” portālam “Reuters” stāstīja Polijas robežsardzes pārstāve Anna Mičalska.

foto: VIA REUTERS
Papildus ugunsdzēsēju brigādei glābšanā piedalījās arī armijnieki. Trīs vīrieši un viena sieviete tika atrasti ar armijas drona palīdzību.

Papildus ugunsdzēsēju brigādei glābšanā piedalījās arī armijnieki. Trīs vīrieši un viena sieviete tika atrasti ar armijas drona palīdzību.

“Zemās temperatūras dēļ glābšanas operācija bija cīņa par viņu veselību un dzīvību,” Polijas armija sacīja paziņojumā, piebilstot, ka migranti pirms nogādāšanas slimnīcā tika ietīti termiskajās segās.

Polijas Aizsardzības ministrijas publicētajā "Twitter" ierakstā redzams videoklips, kurā baltkrievu robežsargi ar lāzeriem spīdina Polijas robežsargu patruļas automašīnai. Migranti no Baltkrievijas puses esot apmētājuši auto ar akmeņiem.

Polija ir saskārusies ar cilvēktiesību aizstāvju kritiku, sakot, ka tā liedz migrantiem tiesības pieprasīt patvērumu, grūžot viņus atpakaļ Baltkrievijas teritorijā, pakļaujot viņus potenciāli letālām briesmām, kad temperatūra pazeminās.

Polija gan šo kritiku noraida, sakot, ka migranti ir Baltkrievijas atbildība un ka tās humānās palīdzības piedāvājumi ir noraidīti.

Migrantu telšu nometne uz Polijas-Baltkrievijas robežas

gallery icon
16