foto: unsplash.com
Nīderlandes policisti notver pāri, kas izbēdzis no Covid-19 karantīnas viesnīcas
Attēls ilustratīvs.
Pasaulē
2021. gada 29. novembris, 12:32

Nīderlandes policisti notver pāri, kas izbēdzis no Covid-19 karantīnas viesnīcas

Jauns.lv

Policija Nīderlandē svētdien aizturējusi divus cilvēkus, kas izbēguši no viesnīcas, kurā viņiem jāuzturas Covid-19 noteiktās karantīnas dēļ, vēsta “BBC”.

No karantīnas viesnīcas izbēgušie ir vīrietis no Spānijas un sieviete no Portugāles. Arests tika veikts lidmašīnā Šipoles lidostā Amsterdamā, īsi pirms tā uzsāka lidojumu uz Spāniju.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā uz Amsterdamu no Dienvidāfrikas atlidojuši 13 cilvēki, kam atklāts jaunais SARS-CoV-2 vīrusa variants jeb omikrons. Kopumā 61 no lidmašīnas pasažieriem tika atklāts Covid-19. 

Kā ziņo vietējie mediji, pāris izbēdzis no viesnīcas, kurā mitinās minētie ieceļotāji no Dienvidāfrikas, tomēr nav zināms, vai izbēgušie bija starp minētās lidmašīnas pasažieriem.

Nīderlandē svētdien spēkā stājās daļējs “lokauns”, ierobežojot cilvēku pulcēšanos un samazinot publisko vietu darba laiku. Nīderlandē līdz šim dzīvību zaudējuši aptuveni 20 tūkstoši Covid-19 pacientu kopš pandēmijas sākuma.

Bažās par omikrona paveida izplatību ceļošanas ierobežojumus ieviesušas daudzas valstis.

Omikrona paveidu pirms dažām dienām identificēja zinātnieki Dienvidāfrikā un par to joprojām zināms maz. Tostarp nav īsti skaidrs, vai tas ir lipīgāks, biežāk izraisa nopietnas slimības vai rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām. Tikmēr daudzas valstis steigušās rīkoties.