foto: Twitter
Četri pusaugu zēni Lielbritānijā arestēti aizdomās par uzbrukumu, kurā gāja bojā 12 gadus vecā Eva
2021. gada 26. novembris, 17:08

Četri pusaugu zēni Lielbritānijā arestēti aizdomās par uzbrukumu, kurā gāja bojā 12 gadus vecā Eva

Jauns.lv

Policija Liverpūlē arestējusi četrus pusaugu zēnus aizdomās par uzbrukumu 12 gadu vecajai Evai Vaitai, kura gūto ievainojumu dēļ zaudēja dzīvību, vēsta “The Guardian”.

Meitene ceturtdienas, 25. novembra, vakarā atradās Liverpūles centrā kopā ar draugiem, lai aplūkotu ikgadējo Ziemassvētku egles gaismiņu ieslēgšanu. Plkst. 20.39 policija saņēma izsaukumu uz notikuma vietu.

Ierodoties viņi konstatēja, ka 12 gadu vecā Eva guļ zemē, kamēr kāds klātesošais viņai sniedz pirmo palīdzību. Mediķi aizveduši meiteni uz tuvējo bērnu slimnīcu, kur viņa īsi pēc tam zaudējusi dzīvību.

“Domājams, ka Eva un viņas draugi iesaistījās verbālā konfliktā, kā rezultātā Evai uzbruka, izraisot nāvējošus ievainojumus. Uzbrucēji tika redzēti bēgam no notikuma vietas,” sacīja vietējās policijas pārstāvis Džons Rojs.

Aizdomās par meitenes nonāvēšanu aizturēti četri jauni zēni, no kuriem viens bija 13 gadu vecs, divi - 14, un viens - 15.

“Izsakām līdzjūtību Evas ģimenei, kam šobrīd tiek sniegts speciālistu atbalsts. Viņu pasaule ir sabrukusi. Nevienam vecākam nekad nevajadzētu nonākt situācijā, kad policisti pieklauvē pie viņu mājas durvīm un paziņo, ka viņu bērns ir miris," sacīja Rojs.

Eva nomira ceturtdien, 25. novembrī, jeb Starptautiskajā dienā vardarbības pret sievietēm izskaušanai.

“Lai Evas nāve kalpo kā atgādinājums mums visiem par to, cik svarīgi ir izskaust vardarbību pret sievietēm un meitenēm,” piebilda policists.