Pasaulē
2021. gada 20. novembris, 15:10

Cilvēki Sandjego bloķē satiksmi, lai sagrābtu uz automaģistrāles izbirušo naudu. Policija brīdina par sekām

Jauns.lv

Piektdienas rītā uz I-5 šosejas pie Sandjego apgabala pilsētas Kārlsbādas tika traucēta satiksme, jo uz šosejas bija vērojama liela cilvēku aktivitāte. Autovadītāji apstājās un pameta savus transportlīdzekļus, lai kāri tvertu no bruņumašīnas uz ceļa izbirušo naudu.

Nauda izkrita no bruņumašīnas un noklāja automaģistrāli, bet garāmbraucošie autovadītāji steidza to savākt. Incidents noticis 19. novembrī ap 9:15 no rīta, pavēstīja Kalifornijas lielceļa patruļas virsnieks Džims Betenkūrs.

"Kaut kāda iemesla dēļ no bruņumašīnas izbira nauda. Tā mētājās pa visu automaģistrāli," paziņoja Betenkūrs.  Visas joslas pēc notikuma bijušas gandrīz slēgtas.

foto: Ekrānuzņēmums
Visas autmaģistrāles joslas pēc notikuma bijušas gandrīz slēgtas, paralizējot satiksmi.

Ceļš bija nosēts ar naudu, kur galvenokārt bija atrodamas viena un 20 dolāru banknotes, atklāja varas iestādes.

Kalifornijas lielceļa patruļas seržants Kērtis Mārtins žurnālistiem atklāja, ka kravas automašīna bijusi ceļā no Sandjego uz Federālās noguldījumu apdrošināšanas korporācijas (FDIC) biroju. Nav zināms, uz kuru biroju tieši kravas auto devies, jo tie atrodas gan Losandželosā un Orindžas apgabalā.

"Viena no durvīm atvērās un izkrita skaidras naudas maisi. Saplīsa viena no somām, izkaisot naudu pa visu šoseju," viņš paziņoja.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki neslēpa sajūsmu par veiksmīgo mirkli un kāri tvēra izbirušās naudas banknotes.

Sociālajos tīklos publicēti vairāki video, kuros redzami vairāki cilvēki, kuri, cik vien ātri spēj, vāc izbirušās banknotes.

"Šis ir vistrakākais, ko esmu redzējusi," stāsta kāda video autore, kura kopā ar draugiem piedalās naudas savākšanā.

"Burtiski visi ir apstājušies, lai savāktu uz automaģistrāles izbirušo naudu. Tas ir ārprāts," viņa piebilda.

Tiem, kuri savākuši skaidro naudu, policija izteikusi brīdinājumu.

"Ja apstājāties, lai paņemtu naudu, visiem, kuri redzami video, iespējams, tiks izvirzītas apsūdzības," sacīja Betenkūrs.

"Ja no kravas automašīnas uz automaģistrāles izkristu televizori, jūs nevarat tā vienkārši viņus ņemt," piebilda policists.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki veikli lasīja izbirušo naudu.

Notikuma vietā tika aizturēti divi cilvēki, kuri, domājams, apturēja savus transportlīdzekļus, lai salasītu izbirušo naudu. Policija sadarbojas ar FIB, lai veiktu izmeklēšanu un atgūtu pēc iespējas vairāk naudas.

"Es silti iesaku ikvienam, kurš šeit paņēma izbirušo naudu - tā nav jūsu nauda. Tāpēc nekavējoties to nododiet CHP birojā Vistā," teica Mārtins.

Daži to izdarīja. Līdz pēcpusdienai savākto skaidro naudu atdevuši apmēram ducis cilvēku.

"Cilvēki nes daudz, viņi ieguvuši daudz naudas," piebilda policists.

Policija publicējusi 16 fotogrāfijas un video kadrus, kuros redzami daži no tiem cilvēkiem, kuri paņēma izbirušo naudu. Šie sabiedrības locekļi tiek mudināti atdot naudu 48 stundu laikā, lai izvairītos no iespējamām kriminālapsūdzībām.

Nav zināms, cik daudz naudas atdots. Policists nezināja arī to, cik daudz naudas no kravas auto izbiris. Šo uzskaiti veiks bruņumašīnas kompānija.

Incidentā iesaistītā kompānija no komentāriem atteikusies.

Tēmas