foto: ekrānuzņēmums no video
Šokējoša ļaunprātība ASV: trīs bērni veselu gadu dzīvo vienā dzīvoklī ar mirušo brāli
Pasaulē
2021. gada 27. oktobris, 22:11

Šokējoša ļaunprātība ASV: trīs bērni veselu gadu dzīvo vienā dzīvoklī ar mirušo brāli

Jauns.lv

Amerikas pilsētā Hjūstonā (Teksasas štats) trīs bērni vairāk nekā gadu vienā dzīvoklī dzīvojuši kopā ar sava deviņus gadus vecā brāļa mirstīgajām atliekām. Māte mājās neparādījās mēnešiem ilgi, bet skolu bērni pēdējo reizi apmeklējuši 2020. gada maijā.

24. oktobrī 15 gadus vecais puika piezvanīja glābšanas dienestam un paziņoja, ka viņa brālis jau gadu ir miris un atrodas blakus istabā.

Dzīvoklī policija atrada trīs vecāku pamestus bērnus un deviņus gadus veca bērna skeletu. Desmit un septiņus gadus vecie bērni bija novārguši, vēsta "abc13".

"Dzīvoklī, kurā viņi dzīvoja, nebija elektrības. Kaimiņš palīdzēja bērniem, uzlādēja mobilo telefonu un pirka ēdienu. Neilgi pirms tam, kad 15 gadus vecais zēns piezvanīja glābšanas dienestam 911, viņš uzrakstīja mātei, ka nevar vairs to izturēt.

Medicīniskā ekspertīze atklāja, ka deviņus gadus vecais puika guvis vairākas trulas traumas, pēc kurām miris," paziņoja šerifa biroja pārstāvis Tomass Gililands.

Izmeklētāji uzskata, ka bērnu mātes draugs Braians Kolters piekāva zēnu līdz nāvei, bet pēc tam ar Gloriju Viljamsu aizbēga, atstājot bērnus vienus. Bērnu māte un viņas jaunais draugs dzīvojuši tikai 15 minūšu gājiena attālumā no nama, kurā mitinājās bērni.

Pēdējo reizi māte atveda bērniem ēdienu pirms pieciem mēnešiem. "Galvenā izmeklēšanas sadaļa šobrīd noslēdzas tajā, ka jāsaprot, kāpēc neviens mājas iedzīvotājs neziņoja par nepieskatītiem bērniem.

Un kāpēc kaimiņš, kurš viņiem palīdzēja, visu šo laiku klusēja," sacīja šerifa pārstāvis. Kaimiņiene Daiana Deivisa dzīvokļu kompleksā uzturas divus gadus un pastāstīja, ka nama pārvaldnieks regulāri veic obligātās dzīvokļu apskates, lai pārbaudītu logus, santehniku un dūmu detektorus.

Pēdējās pārbaudes veiktas pagājušajā nedēļā. "Laiku pa laikam mēs redzējām, kā pāris ar bērnu ienāca un izgāja, un, visdrīzāk, tas bija pirms kādiem sešiem mēnešiem. Mēs nekad nejutām smakas, kas nāca no dzīvokļa. Tas ir sava veida šoks," sacīja kāds nama iemītnieks.

Tēmas