Pasaulē
2021. gada 26. oktobris, 13:22

Gāzes sprādziens Krievijā iznīcina daļu no dzīvojamās ēkas

Jauns.lv

Gāzes sprādziens Tatarstānas pilsētā Naberežnije Čelni, kas atrodas 930 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, nopostījis daļu no piecstāvu dzīvojamās ēkas, vēsta „Reuters”.

Par sprādzienu 25.oktobrī ziņoja avārijas dienests. Ārkārtas dienesta provizoriskais vēstījums atklāja, ka negadījumā ievainojumus guvuši četri cilvēki, divi tikuši aprakti zem gruvešiem un vairāk nekā 30 evakuēti no notikuma vietas.

Glābēji no gruvešiem atbrīvojuši 70 gadus vecu pensionāru, kura dzīvoklī arī noticis gāzes sprādziens. Vīrietis ir dzīvs, bet neko nespēj paskaidrot. Zināms, ka viņš alkohola atkarības dēļ atrodas narkoloģiskā dispansera uzskaitē.

foto: Ekrānuzņēmums

Video redzams, ka jumts un daļa no diviem augšējiem stāviem ir iebrukuši, kamēr citos ēkas dzīvokļos joprojām deg apgaismojums.

Krievijā gāzes eksplozija izārda daudzstāvu ēku

8.septembra rītā Maskavas apgabala pilsētā Noginskā kādā no daudzstāvu dzīvojamajām ēkām notika gāzes noplūdes izraisīts sprādziens. Cietuši vismaz 8 cilvēki. ...

gallery icon



Gāzes sprādzieni Krievijā notiek samērā bieži, jo infrastruktūras ir novecojušas un tām ir slikti drošības noteikumi. Septembrī gāzes sprādzienā dzīvojamajā ēkā Noginskā gāja bojā divi cilvēki, bet dažas dienas vēlāk citā gāzes sprādzienā Ļipeckas ciematā mira trīs cilvēki.

 

Tēmas