Pasaulē
2021. gada 25. oktobris, 16:33

VIDEO: tūkstotis aitu un kazu ieņem Madrides ielas

Jauns.lv

Svētdien, 24. oktobrī, Spānijas galvaspilsētā Madridē norisinājās tradicionālais aitu un kazu gājiens, vairāk nekā tūkstotim dzīvnieku dodoties pilsētas galvenajās ielās.

Tradicionālais festivāls, kurš pērn tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ, šogad sapulcēja lielus ganāmpulkus, kas staigāja caur Madrides lielākajām ielām, skandinot savus kaklā iekārtos zvaniņus. Dzīvniekus pavadīja tradicionāli tērpti gani ar tautas dziesmām un dejām. Tikmēr iedzīvotāji un tūristi, kuri šajās ielās ir pieraduši raudzīties uz automašīnām, nolūkojās uz garāmejošo ganāmpulku. 

Gani ar aitām pārņem Spānijas galvaspilsētas ielas

Spānijas galvaspilsētas Madrides ielas svētdien, 24. oktobrī, pārpildīja aitas, to gani un zvanu skaņas. Ganāmpulki tika vadīti caur pilsētas ielām, ...

gallery icon

Festivāls norit jau kopš 1994. gada, ik gadu tūkstošiem dzīvnieku nobloķējot galvenās pilsētas ielas. Pasākumā tiek atzīmēts maršruts, pa kuru ganāpulki būtu gājuši pirms simtiem gadu, taču tagad tas ir urbanizēts. 

Pasākums ik gadu norit sezonu pārejas periodā, un tā organizatori ar to vēlas izcelt lopkopības lomu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā un cīņā pret klimata pārmaiņām.