Pasaulē
2021. gada 20. oktobris, 12:22

Talibi slavē džihādu un mocekļu upurus; pašnāvnieku ģimenēm dalīs apģērbu un piešķirs zemes gabalus

Jauns.lv / LETA

Talibu režīms ceremonijā Kabulā cildinājis pašnāvniekus, kas uzspridzinājušies uzbrukumu laikā bijušajai Afganistānas valdībai un tās Rietumu sabiedrotajiem, un solījis piešķirt zemi pašnāvnieku ģimenēm.

Talibu režīma iekšlietu ministrs Siradžudina Hakani, par kura notveršanu ASV izsludinājušas desmit miljonu ASV dolāru atlīdzību, tikās ar pašnāvnieku ģimenēm ceremonijā Kabulas Starptautiskajā viesnīcā, kur pašnāvnieki sarīkoja spridzināšanu 2018.gadā.

Oficiālajās fotogrāfijās no pasākuma Hakani seja ir aizēnota.

Kā Kabulā paiet pirmās dienas pilnīgā talibu kontrolē

gallery icon
14

"Ministrs savā runā slavēja džihādu un mocekļu upurus (..) un nodēvēja viņus par islāma un valsts varoņiem," tviterī paziņoja ministrija.

Pašnāvnieku ģimenēm tika izdalīts apģērbs, 10 000 afgāni (aptuveni 95 eiro) un apsolīti zemes gabali, atklāja ministrijas preses pārstāvis.

Talibi apskata, ko aiz sevis Kabulas lidostā atstājuši ASV karavīri

ASV karaspēkam 31. augustā pilnībā pametot Afganistānu, Kabulas Hamida Karzaja starptautiskajā lidostā atstāts militārais ekipējums, tostarp helikopteri un autotransports, raksta ...

gallery icon
17

Hakani pārņēma grupējuma "Haqqani" vadību no sava tēva Džalaludina Hakani. "Haqqani" grupējums ir saistīts ar talibiem un nes atbildību par daudziem asiņainiem uzbrukumiem.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) meklē Hakani saistībā ar uzbrukumu viesnīcai Kabulā 2008.gadā. Šajā uzbrukumā tika nogalināti seši cilvēki, tostarp viens ASV pilsonis.

Talibu kaujinieki ieņem lielākās Afganistānas pilsētas

Islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki svētdien bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās, ziņu aģentūru AP informējušas trīs Afganistānas amatpersonas, ...

gallery icon
19

Traģiskais "Taliban" uzbrukums Afganistānas armijas bāzei

gallery icon
32

Talibu uzbrukums Vācijas konsulātam Afganistānā

gallery icon
18

Kaujas Kondozā starp valdības karaspēku un talibiem

gallery icon
33