foto: ZUMAPRESS.com
Kanādas parlamentāriešiem noteikta obligāta vakcinācija pret Covid-19
Kanādas parlamenta ēka galvaspilsētā Otavā.
Pasaulē
2021. gada 20. oktobris, 07:51

Kanādas parlamentāriešiem noteikta obligāta vakcinācija pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Kanādas parlamenta apakšpalātas locekļiem no novembra beigām, lai piedalītos parlamenta darbā, būs jābūt potētiem pret Covid-19, otrdienas vakarā paziņojis apakšpalātas spīkers Entonijs Rota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"No pirmdienas, 2021.gada 22. novembra personām, lai iekļūtu Pārstāvju palātā, jābūt pilnībā vakcinētām pret Covid-19," teikts Rotas izplatītajā paziņojumā.

Jaunie noteikumi attieksies ne tikai uz deputātiem un to palīgiem, bet arī uz biroju darbiniekiem, žurnālistiem, līgumstrādniekiem un konsultantiem.

Par obligāto vakcināciju notika karstas debates pirms septembrī notikušajām parlamenta vēlēšanām, un premjerministrs Trudo Džastins atbalstīja ideju, ka viņa pārstāvētās Liberālās partijas kandidātiem jābūt potētiem.

Liberāļu piemēram sekoja arī citas partijas, taču konservatīvo līderis Erīns O'Tūls atteicās vakcināciju padarīt par kritēriju kandidēšanai vēlēšanās un nav atklājis cik no toriju kandidātiem ir potēti.

20. septembrī notikušajās vēlēšanās konservatīvie ieguva 119 no 338 Pārstāvju palātas vietām.

Ar savu jauno kabinetu Trudo iepazīstinās 26. oktobrī, bet parlamenta jaunais sasaukums uz pirmo sēdi pulcēsies 22. novembrī.

Rota paziņojumā teikts, ka personām, kas nevar vakcinēties medicīnisku iemeslu dēļ, būs iespēja uzrādīt "nesenu negatīvu ātro Covid-19 antivielu testu".

Papildus tam Kanādas parlaments vismaz līdz nākamā gada janvārim paliks slēgts apmeklētājiem. Pagarināta arī obligātā sejas masku nēsāšana.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās