Pasaulē
2021. gada 12. oktobris, 11:10

VIDEO: briedis, kura kakls divus gadus bija iestrēdzis mašīnas riepā, beidzot atbrīvots no gūsta

Jauns.lv

Četrarpus gadus vecais briedis, kas Kolorādo savvaļā pēdējos divus gadus pavadījis ar mašīnas riepu ap savu kaklu, beidzot atbrīvots no smagās nastas, vēsta "The Guardian".

Kā ziņo Kolorādo Parku un Savvaļas preses pārstāvji, briedi pamanījis kāds iedzīvotājs, pateicoties kura ziņojumam, parka uzraugiem izdevies dzīvnieku ātri atrast, iemidzināt un atbrīvot no smagā sloga.

270 kilogramus smago dzīvnieku no mašīnas riepas atbrīvojuši divi parka reindžeri, kuriem nācies nogriezt brieža ragus, jo mašīnas riepu pārgriezt nav bijis iespējams.

“Mēs labprātāk būtu riepu pārgriezuši un atstājuši briedim viņa ragus, bet situācija bija tik dinamiska, ka mums nācās to noņemt, kā vien bija iespējams,” uzraugs atminējās notikušo, piebilstot, ka to izdarīt nebija viegli. 

“Par laimi, ap brieža kaklu bija mazliet brīva vieta, lai riepu kustinātu.”

Riepa, kas svērusi aptuveni 16 kilogramus, esot nodarījusi pārsteidzoši maz kaitējumu dzīvnieka kaklam, atstājot pat abus reindžerus izbrīnā.

“Kakls bija nedaudz saskrāpēts, viņam bija viena atvērta brūce aptuveni monētas lielumā, bet kopumā tas izskatījās ļoti labā stāvoklī,” sacīja uzraugs. “Es patiesībā biju šokēts, cik labi tas izskatījās.”

Savvaļas parka uzraugi pirmoreiz pamanīja briedi ar mašīnas riepu ap tā kaklu 2019. gadā. Šis bija ceturtais mēģinājums dzīvnieku atbrīvot.

Tēmas