Pasaulē
2021. gada 28. septembris, 12:20

VIDEO: Francijas prezidentam Makronam gadatirgū kāds iemet ar vārītu olu

Jauns.lv

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam gadatirgus apmeklējuma laikā kāds neapmierināts viesis iemetis ar vārītu olu, vēsta CNN.

43 gadus vecais prezidents vakar apmeklējis Lionas pilsētas gastronomijas gadatirgu, kura mērķis bija popularizēt Francijas vietējo produkciju.

Taču kāds tirgus apmeklētājs prezidentu nebija vēlējies redzēt – kad Makrons devās cauri pūlim, kāds viņam iemeta ar olu, kas, atduroties pret prezidenta plecu, nesaplīsa. Divi miesassargi uzreiz pietuvojās prezidentam, lai viņu pasargātu pēc incidenta.

Videoklipā, kas strauji izplatījās sociālajos tīklos, redzams, kā drošības sargi aiztur kādu vīrieti, kurš, iespējams, metis olu. Aizdomās turamā identitāte nav atklāta.

Kāds Elisejas pils pārstāvis, kurš notikuma brīdī bija kopā ar Makronu, portālam CNN stāsta, ka incidents ticis pārspīlēts. “Prezidents divas stundas staigāja apkārt, viņš tika sirsnīgi sveikts un situācija bija mierīga. [Incidents] netraucēja viņam turpināt tirgus apmeklējumu,” sacīja pārstāvis.

Notikuma laikā gadatirgū kāds protestētājs esot kliedzis: “Vive la revolution (tulkojumā – lai dzīvo revolūcija).”

Tomēr šī nav pirmā reize, kad nepatika pret prezidentu ir izrādīta, metot viņam ar olu. 2017. gadā Emanuelam Makronam prezidenta vēlēšanu laikā kāds iemetis ar olu, kura toreiz sašķīdusi politiķim uz galvas.