foto: unsplash.com
Pirmā valsts pasaulē sākusi pret Covid-19 vakcinēt bērnus no divu gadu vecuma
Attēlam ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2021. gada 7. septembris, 08:33

Pirmā valsts pasaulē sākusi pret Covid-19 vakcinēt bērnus no divu gadu vecuma

Jauns.lv / LETA

Kuba pirmdien kļuva par pirmo pasaules valsti, kas sākusi vakcinēt pret Covid-19 bērnus no divu gadu vecuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šim nolūkam tiek izmantotas Kubā izstrādātas vakcīnas, kuras nav atzinusi Pasaules Veselības organizācija (PVO). Tās ir pirmās Latīņamerikā izstrādātās vakcīnas pret Covid-19.

Kubas komunistu valdības mērķis ir vakcinēt visus bērnus, pirms tiks atkal atvērtas skolas, kas pandēmijas dēļ lielākoties ir bijušas slēgtas kopš 2020. gada marta. 

Jaunais mācību gads Kubā sākās pirmdien, bet attālinātās mācības notiek ar televīzijas programmu starpniecību, jo Kubas mājsaimniecībās pārsvarā nav interneta pieslēguma.

Kuba, kas ir pabeigusi savu Covid-19 vakcīnu "Abdala" un "Soberana" klīniskos izmēģinājumus nepilngadīgajiem, piektdien sāka vakcinācijas kampaņu bērniem no 12 gadu vecuma.

Pirmdien Sjenfuegosas provincē valsts vidienē tika sākta vakcīnu izplatīšana bērniem vecumā no diviem līdz 11 gadiem. 

Vairākas citas pasaules valstis jau vakcinē pret Covid-19 bērnus no 12 gadu vecuma, un dažās tiek veikti izmēģinājumi jaunākiem bērniem.

Vairākas valstis, tostarp Apvienotie Arābu Emirāti, Ķīna un Venecuēla, ir paziņojušas par plāniem vakcinēt par 12 gadiem jaunākus bērnus, bet Kuba ir pirmā valsts, kas to sākusi darīt.

Kuba pēdējos mēnešos ir pieredzējusi eksplozīvu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, kas radījis spiedienu uz tās veselības sistēmu.

Kubā kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 5788 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, no tiem apmēram puse - pēdējā mēneša laiikā. Pēdējā mēneša laikā arī reģistrēti gandrīz trešdaļa no visiem inficēšanās gadījumiem. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās