foto: AFP/Scanpix
"Gaidīt bezrūpīgu rudeni ir riskanti" - Vācijā satraukums par mediķu un slimnīcu pārslodzi
Vīrietis dodas uz vienu no vakcinācijas centriem Berlīnē.
Pasaulē
2021. gada 4. septembris, 21:33

"Gaidīt bezrūpīgu rudeni ir riskanti" - Vācijā satraukums par mediķu un slimnīcu pārslodzi

LETA

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns sestdien aicinājis savas valsts pilsoņus intensīvāk vakcinēties pret Covid-19, brīdinot, ka pretējā gadījumā veselības aprūpes sistēma gada nogalē var pieredzēt pārslodzi.

Vācijā vakcinācijas process pabeigts 50,9 miljoniem cilvēku jeb vairāk nekā 61% valsts iedzīvotāju, tomēr šis rādītājs ir zemāks nekā citās Eiropas valstīs, turklāt pēdējo nedēļu laikā vakcinācijas tempi krītas, bet jaunu inficēšanās gadījumu skaits pieaug.

Kā ministrs sacījis laikrakstam "Hannoverische Zeitung", Vācijā jāvakcinē vēl vismaz pieci miljoni cilvēku, "lai rudens un ziema būtu droši".

"Vakcinēto cilvēku skaits ir pārāk mazs, lai novērstu veselības aprūpes sistēmas pārslodzi," viņš norādījis, piebilstot, ka pašlaik 90% pacientu, kas nonāk slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās, nav vakcinējušies.

Arī Berlīnes virusologs Kristians Drostens brīdinājis, ka "gaidīt bezrūpīgu rudeni ir riskanta doma", un pieļāvis, ka Vācijai var nākties noteikt jaunus ierobežojumus, ja saslimstība turpinās pieaugt.

Viņaprāt, vācieši nepietiekami novērtē vakcinēšanās nozīmi, jo līdzšinējās pandēmijas fāzes Vācijā nav bijušas tik postošas kā citās Eiropas valstīs.

Vakcinācijas vilciens Berlīnē

Vairāk nekā 60% Vācijas iedzīvotāju ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19, tomēr pēdējās nedēļās vakcinēšanās temps ir nedaudz palēninājies. Berlīnē, lai ...

gallery icon

Saskaņā ar Vācijas slimību kontroles un profilakses aģentūras - Roberta Koha Institūta (RKI) - datiem Covid-19 Vācijā prasījusi 92 325 cilvēku dzīvību. Salīdzinājumam minēts, ka Lielbritānijā slimības upuru skaits pārsniedzis 133 000, Francijā - 115 000 un Itālijā no Covid-19 miruši aptuveni 129 000 cilvēki.

Berlīnē pret Covid-19 krīzes ierobežojumu pretinieku demonstrāciju vērš ūdens lielgabalus

gallery icon

Par spīti aizliegumam Berlīnē notikuši milzīgi protesti pret Covid-19 ierobežojumiem

Tūkstošiem cilvēku svētdien Berlīnē piedalījušies nesankcionētā demonstrācijā pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un protestu laikā izcēlušās sadursmes ar ...

gallery icon