foto: AFP/Scanpix
“Samsung” izdomājuši veidu, kā neatgriezeniski ieriebt televizoru zagļiem
Pēc bijušā Dienvidāfrikas prezidenta Džeikoba Zumas notiesāšanas par korupciju izcēlās nemieri, kas izpaudās veikalu izlaupīšanā un dedzināšanā.
Pasaulē
2021. gada 4. septembris, 08:21

“Samsung” izdomājuši veidu, kā neatgriezeniski ieriebt televizoru zagļiem

Kas Jauns Avīze

Lielu vilšanos piedzīvojuši marodieri, kas jūlijā Dienvidāfrikā plašo nemieru laikā izlaupīja “Samsung” noliktavu.

Vandaļi ielauzās elektronikas uzņēmuma noliktavā Kvazulu-Natālas provincē un nozaga vairākus viedtelevizorus. Tagad “Samsung” paziņojis, ka attālināti nobloķēs visus nozagtos televizorus, tiklīdz tie izveidos savienojumu ar internetu.

"Samsung" televizori ir savienoti ar lietotni “TV Block”, kas sūta signālu serveriem brīdī, kad ir pieejams interneta savienojums. Ierīce ziņo par televizora sērijas numuru, un, ja tas atbildīs nozagtās aparatūras sarakstam, visas aparāta funkcijas tiks attālināti bloķētas.

Pakalpojumus iespējams atjaunot, uzrādot derīgu pirkuma apliecinājumu un televizora licenci, norāda “Samsung” pārstāvji Dienvidāfrikā. Uzņēmums norāda, ka bloķēšanas iespēju izmantos tikai no noliktavas nozagtajiem televizoriem, nevis tiem, kurus zagļi aiznesuši no mājokļiem, lai gan bloķēt iespējams jebkuru “Samsung” viedtelevizoru visā pasaulē.

Dažs tagad nervozē, ka “Samsung” attālināti var nobloķēt jebkuru sava ražojuma viedierīci pasaulē, bet citi vēlas, lai arī viņu nozagtie televizori tiktu bloķēti, iesniedzot policijā oficiālu ziņojumu. Nav izslēgta arī iespēja hakeriem uzlauzt “Samsung” sistēmu, nodarot kaitējumu uzņēmuma klientiem visā pasaulē.