foto: Pool via REUTERS
Bilde ar Lūisa Hamiltona suņa maltīti uzjundī sašutuma vētru soctīklos
Lūiss Hamiltons kopā ar savu angļu buldogu
Pasaulē
2021. gada 12. augusts, 14:08

Bilde ar Lūisa Hamiltona suņa maltīti uzjundī sašutuma vētru soctīklos

Jauns.lv

Britu autosportists Lūiss Hamiltons (36) sociālajā vietnē "Instagram" padalījies ar sava angļu buldoga Rosko bildi, kurā suns redzams pie krāsainiem augļiem pilna šķīvja sportista privātajā lidmašīnā.

Pirmās formulas (F-1) čempiona suns Rosko pēdējos divus gadus ievērojot diētu, ēdot tikai augu izcelsmes produktus. Zināms, ka arī pats Hamiltons ir vegāns.

Vegānu Lūisa Hamiltona un angļu buldoga Rosko dzīves ainiņas

gallery icon

Fotogrāfijā, kas ievietota Hamiltona mājas mīluļa "Instagram" kontā redzams, ka suns tiek cienāts ar plašu augļu buķeti - zemenēm, ananāsiem, kivi un citiem veselīgiem pārtikas produktiem. "Man patīk būt vegānam. Es saņemu visus dārzeņus un augļus, kurus vēlos," rakstīts pie bildes. "Mani mīļākie ir arbūzi un ananāsi. Esmu zaudējis 5 kilogramus un jūtos labāk kā jebkad."

Zināms, ka daudzi cilvēki pievēršas vegāniskam uzturam ne tikai tāpēc, ka uzskata to par veselīgāku, bet arī tāpēc, ka šāds uzturs "glābj planētu". Tiek uzskatīts, ka gaļas un piena produktu izslēgšana no uztura samazina ēdāja izraisītos oglekļa nospiedumus dabā, samazinot siltumnīcefekta gāzes, ko rada liellopi.

Dzīvnieku uztura speciālisti gan brīdina, ka suņiem šāda diēta var būt ļoti problemātiska - dzīvnieku barībā, kurā nav gaļas, var trūkt vitāli nepieciešamie vitamīni. Pirms pieņemt lēmumu suni pievērst vegāniskai diētai, obligāti jākonsultējas ar veterinārārstu.

Tomēr šoreiz sašutumu gan neizraisīja fakts, ka Hamiltona suns ir vegāns, bet gan tas, kur suns un viņa saimnieks atradās - privātajā lidmašīnā.

Privātās lidmašīnas atstāj milzu ietekmi uz vidi, jo ar tām lido mazāk cilvēku, bet radītais gaisa piesārņojums nekļūst mazāks.

"Runā par vides glābšanu, kamēr lido ar savu suni privātajā lidmašīnā. Ja ikviens atstātu tik lielu oglekļa piesārņojuma nospiedumu kā Lūiss Hamiltons, mums Zemes vairs nebūtu," raksta kāds.

"Viņš lido ar privāto lidmašīnu un stāsta visiem, cik konsekventi dzīvo. Atvainojiet?" neizpratnē ir kāds cits.

Netrūka arī to, kuri izteica piezīmes par suņa diētu, jautājot, kā dzīvnieks uzņem proteīnu. Zināms, ka Hamiltons piemērojis Rosko šādu diētu, lai palīdzētu viņam atkopties no dažādām kaitēm.

foto: imago/Crash Media Group
Lūiss Hamiltons ar saviem angļu buldogiem 2016. gadā

No sirds slimības iepriekš miris otrs Hamiltona buldogs Koko, turklāt šai suņu šķirnei ir raksturīgas elpošanas problēmas.