foto: REUTERS/SCANPIX
Baidens prasīs ASV federālajiem darbiniekiem vakcinēties vai veikt regulārus testus
"Tā pandēmija, kas mums ir tagad, ir nevakcinēto pandēmija," sacīja Baidens.
Pasaulē
2021. gada 29. jūlijs, 11:48

Baidens prasīs ASV federālajiem darbiniekiem vakcinēties vai veikt regulārus testus

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņos, ka miljoniem federālo struktūru darbinieku būs jāuzrāda apliecinājums par vakcinēšanos pret Covid-19 vai arī pretējā gadījumā jārēķinās ar regulāriem testiem, stingrām sociālās distancēšanās prasībām, masku valkāšanu un ceļošanas ierobežojumiem, ziņu aģentūrai "Associated Press" apliecināja avots, kas ir pazīstams ar prezidenta plāniem.

Jaunās vadlīnijas nav obligātas vakcinēšanās prasība, un tiem, kas nolems nevakcinēties, atlaišana nedraudēs, sacīja aģentūras sarunbiedrs, kas vēlējās palikt anonīms.

Līdz ar jauno politiku Baidena administrācija atzīst, ka valdībai, kas ir lielākais darba devējs valstī, ir jādara vairāk, lai sekmētu aktīvāku šobrīd iestigušās vakcinācijas gaitu, īpaši ņemot vērā kārtējo inficēšanās un hospitalizācijas gadījumu pieaugumu.

"Tā pandēmija, kas mums ir tagad, ir nevakcinēto pandēmija," trešdien vizītes gaitā kravas auto rūpnīcā Pensilvānijā sacīja Baidens, uzstājīgi mudinot vakcinēties tos, kas to vēl nav izdarījuši.

"Ja šie pārējie 100 miljoni cilvēku būtu vakcinējušies, mēs būtu stipri savādākā pasaulē," vēl dienu iepriekš sacīja Baidens.