foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Izraēlā atkal ievieš "zaļās caurlaides", pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam
Pasaulē
2021. gada 22. jūlijs, 21:34

Izraēlā atkal ievieš "zaļās caurlaides", pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam

Jauns.lv / LETA

Izraēla atkal ievieš "zaļo caurlaižu" sistēmu, šādi reaģējot uz jauno Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, ceturtdien pavēstīja valdības Covid-19 krīzes padome.

Lai piedalītos pasākumos ar vairāk nekā 100 cilvēkiem, par 12 gadiem vecākiem  interesentiem būs jāuzrāda apliecinājums par vakcināciju, pārslimošanu vai negatīvs testa rezultāts.

Prasība attieksies uz sporta un kultūras pasākumiem, kā arī fitnesa centriem, konferencēm un lūgšanu namiem.

Jauni ierobežojumi skars arī avio pasažierus.

Pat vakcinētiem pasažieriem, ieceļojot Izraēlā, būs jāievēro karantīna, līdz viņi saņems negatīvu testa rezultātu, savukārt nevakcinētiem ceļotājiem karantīnā būs jāpavada septiņas dienas.

Paplašināts arī "sarkano valstu" saraksts, kuras var apmeklēt vienīgi ar īpašu atļauju. Tagad tajā iekļautas arī Lielbritānija, Gruzija, Kipra un Turcija.

Noteikumi, kas vēl ir jāapstiprina valdībai, stāsies spēkā nedēļas laikā.

No 8.augusta cilvēkiem, kas nevēlēsies vakcinēties, par saviem Covid-19 testiem būs jāmaksā pašiem, nolēma valdības padome.

"Zaļās caurlaides" tika ieviestas februārī, bet, inficēšanās gadījumu skaitam sarūkot, vairums ierobežojumu atkal tika atcelti.

Tomēr pēdējā laikā jauno inficēšanās gadījumu skaits atkal pārsniedzis 1000, līdz ar to no jauna tika ieviesta prasība par masku valkāšanu telpās.

Inficēšanās gadījumu skaits tiek skaidrots ar vīrusa lipīgākā delta paveida izplatību.

Valstī ar 9,3 miljoniem iedzīvotāju 62% ir saņēmuši pirmo Covid-19 vakcīnas devu, bet 56% - otro devu.