Pasaulē
2021. gada 16. jūlijs, 13:40

Biedējoši skaisti: nofilmēts, kā zibens iesper 368 metrus augstajā Berlīnes televīzijas tornī

Jauns.lv

Sociālajos tīklos lielu popularitāti ieguvis video, kurā iemūžināts zibens spēriens Berlīnes televīzijas tornī. Nofilmētais materiāls izpelnījies miljoniem skatītāju apbrīnu.

Pēdējo dienu laikā Vāciju plosa vētras ar spēcīgām lietavām, pērkona negaisiem un vēja brāzmām. 

Spēcīgās lietavas radījušas plūdus, kas daudzviet Vācijas rietumdaļā nodarījuši postījumus īpašumiem, stihijas dēļ slēgti vairāki autoceļi, veikta iedzīvotāju masveida evakuācija. Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē dzīvību zaudējuši 50 cilvēki, bet Ziemeļreinā-Vesfālenē - 43, līdz ar to kopējais upuru skaits Vācijā pieaudzis līdz vismaz 93. Galīgais upurus skaits Vācijā var izrādīties vēl lielāks, jo tur Ziemeļreinā-Vesfālenē un Reinzemē-Pfalcā daudzi cilvēki joprojām tiek uzskatīti pa pazudušiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Zibens iesper Berlīnes televīzijas tornī.

Tikēr Berlīnē nofilmēts pārsteidzošs un rets video.

Video kamera fiksējusi brīdi, kad spēcīgs zibens iesper TV tornī, bet pēc tam tas sadalās vairākos mazākos sazarojumos. Spēriens izgaismoja debesis virs Mites rajona un Aleksandra laukuma, padarot redzēto biedējoši skaistu.

Plūdi Vācijā un Beļģijā izpostījuši pilsētas

Vācijā un Beļģijā dzīvību zaudējuši vismaz 93 cilvēki, iedzīvotāji ir izlikti no savām mājām, ēku logi izšķaidīti, veikali - izpostīti, ...

gallery icon
44


Berlīnes televīzijas tornis ir Vācijas augstākā ēka. Tās augstums sasniedz 368 metrus, tāpēc tā bieži darbojas kā zibensnovedējs. To iemīļojuši arī tūristi, jo 203 metru augstumā tornī ir ierīkots skatu laukums, kas apmeklētāju acīm paver brīnišķīgas ainavas.

Tēmas