foto: AFP/Scanpix
Ukrainas austrumos pēdējās nedēļas laikā krituši četri ukraiņu karavīri
Ukraiņu pozīcijas apšaudītas ar artilēriju, mīnmetējiem, granātmetējiem un ložmetējiem.
Pasaulē
2021. gada 10. jūlijs, 14:54

Ukrainas austrumos pēdējās nedēļas laikā krituši četri ukraiņu karavīri

Jauns.lv / LETA

Pieaugot spriedzei Ukrainas austrumos, armija sestdien paziņojusi, ka sadursmēs ar Krievijas apbruņotajām kaujinieku bandām kritis viens ukraiņu karavīrs, bet trīs citi guvuši ievainojumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas jau ir ceturtais ukraiņu karavīrs, kas kritis pēdējās nedēļas laikā.

Ievainotie karavīri nogādāti hospitālī, taču viņu ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Armija feisbukā vēsta, ka ukraiņu pozīcijas apšaudītas ar artilēriju, mīnmetējiem, granātmetējiem un ložmetējiem.

"Pēdējo nedēļu laikā pieaudzis pamiera pārkāpumu skaits," ceturtdien paziņoja Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), kas uz Donbasu nosūtījusi vairākus simtus novērotāju.

Ukraina kopš 2014.gada atrodas faktiskā karastāvoklī ar Krieviju, kas okupējusi un anektējusi tai piederošo Krimas pussalu.

Turklāt Krievija pēc Krimas ieņemšanas iebrukusi arī kontinentālajā Ukrainas teritorijā. Šobrīd Maskavas apbruņotās un finansētās kaujinieku bandas kontrolē plašas teritorijas Donbasā Ukrainas austrumos.

Pēc mierīgāka perioda pērn, šī gada sākumā karadarbība atkal saasinājās, un aprīlī Krievija savilka pie Ukrainas robežām un Krimā 100 000 vīru lielu armijas grupējumu, raisot bažas par pilna mēroga karadarbības atsākšanos.

Maskava gan apgalvoja, ka pie robežas koncentrētās vienības piedalās militārajās mācībās, un ka tā esot reakcija uz NATO manevriem.

Lai gan Maskava vēlāk paziņoja par savu vienību atvilkšanu uz parastajiem dislokācijas rajoniem, Vašingtona un Kijeva apgalvo, ka daļa Krievijas karaspēka palikusi pie Ukrainas robežām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās