ASV prezidenta amata kandidāts Tramps uzskata, ka ļoti labi satiktu ar Putinu
Ceturtdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka Tramps ir populārākais no potenciālajiem republikāņu prezidenta kandidātiem.
Pasaulē

ASV prezidenta amata kandidāts Tramps uzskata, ka ļoti labi satiktu ar Putinu

Jauns.lv

ASV nekustamo īpašumu magnāts Donalds Tramps, kurš pretendē uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā, ir pārliecināts, ka viņš “ļoti labi satiktu ar [Krievijas prezidentu] Vladimiru Putinu”, ziņoja telekanāls “NBC News”.

ASV prezidenta amata kandidāts Tramps uzskata, ka ...

"Es domāju, ka es ļoti labi satiktu ar Vladimiru Putinu. Es vienkārši tā domāju.   Cilvēki saka: “Ko jūs ar to gribat teikt?” Es domāju, ka es labi satiktu ar viņu,” Tramps sacīja reportieriem Skotijas pilsētā Glāzgovā, kur viņš ieradies uz sieviešu golfa čempionātu viņam piederošā golfa laukumā.

"Viņš (Putins) ienīst [ASV prezidentu Baraku] Obamu, Obama ienīst viņu. Mums ir neiedomājami sliktas attiecības. Hilarija Klintone bija valsts sekretāre. Viņa bija vissliktākā valsts sekretāre mūsu valsts vēsturē. Pasaule viņas valdīšanas laikā uzsprāga. Tagad viņa grib būt par prezidenti,” piebilda Tramps.

Obamas prezidentūras laikā starp ASV un Krieviju pastāv domstarpības vairākos starptautiskos jautājumos, īpaši par Krievijas iebrukumu Ukrainā pērn, kura dēļ ASV un sabiedrotās ir noteikušas sankcijas pret Krieviju.

Ceturtdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka Tramps ir populārākais no potenciālajiem republikāņu prezidenta kandidātiem. Trampu atbalsta 20% republikāņu vēlētāju, Viskonsinas štata gubernatoru Skotu Vokeru – 13%, bet bijušo Floridas štata gubernatoru Džebu Bušu – 10%.

Aptauja arī parādīja, ka Tramps popularitātes ziņā ievērojami atpaliek no potenciālajiem demokrātu prezidenta kandidātiem Hilarijas Klintones un Bernija Sendersa.

BNS / Foto: AFP/LETA