Pasaulē
2021. gada 5. jūlijs, 13:11

Kiprai izdevies pakļaut kontrolei postošo meža ugunsgrēku salas rietumos

Jauns.lv / LETA

Kipras ugunsdzēsējiem pirmdien izdevies pakļaut kontrolei plašo ugunsgrēku, kas izvērties par postošāko, kādu šī sala piedzīvojusi pēdējās desmitgadēs, paziņojis Kipras Mežsaimniecības departaments.

Ugunsgrēks izcēlās sestdien pēc ilgstoša sausuma un vairākas dienas ilga karstuma un strauji izplatījās Trodosi kalnos. Ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši četri viesstrādnieki no Ēģiptes.

Cīņā ar ugunsgrēku iesaistījās vairāk nekā 600 cilvēku no avārijas dienestiem un armijas un tika izmantoti vairāk nekā desmit uguns dzēšanas lidmašīnas. Lidaparātus nosūtīja Izraēla, Grieķija, Itālija un Lielbritānija no savas bāzes Kiprā.

foto: AFP/Scanpix
Cīņā ar ugunsgrēku iesaistījās vairāk nekā 600 cilvēku no avārijas dienestiem un armijas.

Liesmas izdevās savaldīt, pateicoties dzēšanai no gaisa.

Dzēšanā joprojām piedalās liels skaits ugunsdzēsēju, lai novērstu jaunu uzliesmojumu rašanos.

Šis ugunsgrēks raksturots kā postošākais kopš Kipras Republikas nodibināšanas 1960.gadā. Tas nopostījis 50 mājas, bojājis elektroapgādes līnijas un liesmu dēļ nācās evakuēt desmit ciematus.

Izdeguši kopumā aptuveni 55 kvadrātkilometri meža un lauksaimniecības zemju.

Aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu aizturēts 67 gadus vecs zemnieks, bet viņš noliedz, ka būtu vainīgs.

Policija atklāja, ka aculiecinieks redzējis viņu aizbraucam non ugunsgrēka izcelsmes vietas neilgi pirms sākās degšana. Aizturētajam var tikt izvirzītas apsūdzības par četru cilvēku nāves izraisīšanu neapdomības dēļ.