Pasaulē
2021. gada 22. jūnijs, 12:11

Taizemiešu pāra mājā nakts vidū ielaužas izsalcis zilonis

Jauns.lv

Taizemes dienvidu pilsētā Huahinā dzīvojošais laulātais pāris svētdienas rītā pamodās no skaļa trokšņa. Veikli izkāpjot no gultas, Račadavana Phungprasoporna ar vīru skrēja uz virtuvi, no kurienes nāca skaņa. Telpā valdīja milzīga nekārtība. Tur, kur agrāk bija siena, tagad bija caurums un uz mājiniekiem skatījās zilonis. Dzīvnieks bija atradis arī ko ēdamu un mielojās ar rīsiem.

Izrādījās, ka zilonis, kurš ielauzās Phungprasopornu mājā, mazpilsētā ir kļuvis par sava veida zvaigzni. Milzīgajam dzīvniekam, kurš terorizē visu apkārtni, iedots arī vārds – Plai Bunčuai. Par laimi, līdz šim brīdim nav ziņots par cilvēku upuriem. Ģimenes galva aizdzina nelūgto viesi, un zilonis aizbēga uz tuvējo mežu, vēsta "Daily Mail".

"Šis zilonis apkārtnē ir labi pazīstams, jo nodarījis lielu kaitējumu. Pirms pāris mēnešiem viņš jau nāca uz mūsu māju, bet toreiz neko neaiztika," stāsta Račadavana Phungprasoporna.

foto: Ekrānuzņēmums
Zilonis mazpilsētā jau kļuvis par sava veida zvaigzni.

Pēc incidenta ģimene vērsās pie vietējiem savvaļas dzīvnieku inspektoriem, cerībā uzzināt, kā pasargāt sevi no šādiem uzbrukumiem. Speciālisti nekādus ieteikumus nespēja sniegt, vien paziņoja, ka no virtuves jāaizvāc pārtika. Kā tas vispār ir iespējams un kāpēc tad virtuve vispār ir vajadzīga, to viņiem neviens neizskaidroja.

"Sienas remonts izmaksās aptuveni 50 000 Taizemes batu (1332 eiro). Bija jautri ar ziloni satikties aci pret aci, bet mani vairāk uztrauc tas, ka viņš varētu atgriezties," skaidroja sieviete.

Tēmas