foto: Ekrānuzņēmums
Francijas kodolenerģijas uzņēmums strādā pie problēmas novēršanas atomelektrostacijā Ķīnā
Taišaņas atomelektrostacija, kas sāka darboties 2018.gadā, bija pirmā, kas visā pasaulē izmantoja nākamās paaudzes EPR kodolreaktoru.
Pasaulē
2021. gada 14. jūnijs, 14:33

Francijas kodolenerģijas uzņēmums strādā pie problēmas novēršanas atomelektrostacijā Ķīnā

Jauns.lv / LETA

Pēc mediju ziņotā par iespējamo noplūdi atomelektrostacijā Ķīnas Guandunas provincē, Francijas kodolenerģijas uzņēmums "Framatome" pirmdien paziņojis, ka strādā pie problēmas novēršanas atomelektrostacijas darbībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Telekanāls CNN ziņoja, ka ASV valdība novērtē ziņas par noplūdi Taišaņas atomelektrostacijā, kas daļēji pieder "Framatome".

"Framatome", kas pieder Francijas enerģētikas kompānijai EDF, ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka strādā pie problēmas novēršanas, un "saskaņā ar pieejamajiem datiem atomelektrostacija darbojas drošības parametru ietvaros".

EDF vēlāk paziņoja, ka pirmā reaktora dzesēšanas sistēmā palielinājusies noteiktu cēlgāzu koncentrācija.

Cēlgāzu klātbūtne sistēmā "ir zināma parādība, pētīta un paredzēta reaktora darbības procedūrās", paziņoja EDF, piebilstot, ka ir sasaukusi atomelektrostacijas valdes sēdi.

CNN, atsaucoties uz "Framatome" vēstuli ASV Enerģētikas ministrijai, ziņoja, ka pastāv aizdomas, ka Ķīnas varasiestādes palielina pieļaujamās radiācijas normas ārpus objekta, lai izvairītos no tā slēgšanas.

Atomelektrostacijas operators - Ķīnas valstij piederošā kompānija "China General Nuclear Power Group" - svētdienas vakarā paziņoja, ka vides rādītāji Taišaņas atomelektrostacijā un tās apkārtnē ir normāli.

Kompānija neminēja nekādas noplūdes vai incidentus un norādīja, ka atomelektrostacija atbilst kodoldrošības prasībām.

Taišaņas atomelektrostacija, kas sāka darboties 2018.gadā, bija pirmā, kas visā pasaulē izmantoja nākamās paaudzes EPR kodolreaktoru, kura ieviešana gadiem ilgi kavējas līdzīgos Eiropas projektos Lielbritānijā, Francijā un Somijā.

Pašreiz Taišaņas atomelektrostacijā darbojas divi EPR reaktori.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās