Pasaulē
2021. gada 11. jūnijs, 18:40

Pēc četru gadu cīņas ar vēzi mirusi pasaulē iemīļotā rakstniece Lūsinda Railija

Jauns.lv

Piektdien, 11. jūnijā, pēc četru gadu cīņas ar vēzi mirusi pasaulē iemīļotā rakstniece Lūsinda Railija, sociālajos tīklos paziņojusi viņas ģimene.

"Mums ir tik ļoti žēl jums paziņot, ka Lūsinda šorīt mierpilni ir devusies mūžībā, klātesot viņas ģimenei, kas vienmēr viņai bija ļoti nozīmīga. Mēs saprotam, ka šī būs šokējoša ziņa vairumam cilvēku, kuri nezināja, ka Lūsinda pēdējos četrus gadus cīnās ar vēzi," paziņojumā mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta viņas ģimene.

Viņas piederīgie norāda, ka šo četru gadu laikā Lūsinda sarakstīja piecus romānus, un šonedēļ viņas romāns “Pazudusī māsa” ir ierindojies pirmajā vietā pārdotāko grāmatu sarakstos daudzās pasaules valstīs.

"Lūsinda saviļņoja un atstāja neizdzēšamu iespaidu uz ikvienu, ko satika, kā arī uz tiem, kuri iepazina viņu caur grāmatu lappusēm. Lai ko viņa darīja, no viņas staroja mīlestība un laipnība, un viņa turpinās mūs iedvesmot mūžīgi. Vairāk par visu Lūsinda mīlēja dzīvi, un viņa pilnībā izdzīvoja ikkatru mirkli. Šie ir viņas vārdi: "Savā prieka un sāpju pilnajā ceļā esmu apguvusi vissvarīgāko mācību, ko dzīve spēj sniegt, un esmu par to priecīga. Esošais mirklis ir viss, kas mums dots," paziņojumā par došanos mūžībā raksta Railijas ģimene.

Apgāds "Zvaigzne ABC" norāda, ka līdz ar ģimeni sēro visa globālā izdevēju kopiena, kas strādājusi kopā ar Lūsindu Railiju daudzus gadus. Rakstniece viesojusies arī Latvijā, lai piedalītos grāmatas atvēršanas svētkos. Latviešu lasītāji jo īpaši ir iecienījuši viņas sarakstīto “Septiņu māsu” ciklu. Cikla septītās grāmatas “Pazudusī māsa” latviešu tulkojums tiks izdots 2021. gada oktobrī.