Jeruzalemes Aksas mošejas kompleksā atsākušās sadursmes

gallery icon
21
Pasaulē
2021. gada 21. maijs, 16:59

Jeruzalemes Aksas mošejas kompleksā atsākušās sadursmes

Jauns.lv / LETA

Jeruzalemē Aksas mošejas kompleksā piektdien atkal izcēlušās sadursmes Izraēlas policijas un palestīniešu protestētāju starpā.

Izraēlas policijas preses pārstāvis Mikijs Rozenfelds sacīja, ka sadursmes izcēlušās Aksas mošejas esplanādē.

Aksas mošeja atrodas Jeruzalemes vecpilsētā, vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu. Mošejas komplekss ir trešā nozīmīgākā musulmaņu svētvieta pēc Mekas un Medīnas un visnozīmīgākā jūdaisma svētvieta, kur atradies Bībelē aprakstītais Jeruzalemes templis.

"Simtiem cilvēku apmētāja policistus ar akmeņiem un degbumbām," sacīja Rozenfelds, norādot, ka policija atbildējusi un sākusi izklīdināt pūli.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no Jeruzalemes vecpilsētas ziņo, ka sadursmes turpinās, un policija izmanto gumijas lodes un trokšņa granātas.

Sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas policiju Jeruzalemē

Pirmdien pie Aksas mošejas Jeruzalemē izcēlušās nopietnas sadursmes starp palestīniešu dievlūdzējiem un Izraēlas policiju.

gallery icon
37

Pirms divām nedēļām līdzīgas sadursmes Aksas mošejas kompleksā un ebreju kolonistu draudi anektētajā Austrumjeruzalemē izlikt no mājām palestīniešus noveda pie karadarbības izcelšanās starp Gazas joslā valdošo islāmistu kustību "Hamas" un Izraēlas armiju.

Kopš 10.maija karadarbībā Izraēlas gaisa triecienos tika nogalināti apmēram 230 palestīniešu Gazas joslā, bet no Gazas joslas raidītas raķetes nogalināja 12 cilvēkus Izraēlā.

Naktī uz piektdienu abas puses vienojās par pamieru.