foto: AFP/Scanpix
Saūda Arābija noteiks obligātu vakcināciju iestāžu apmeklēšanai
Saūda Arābija ir izlietojusi vairāk nekā 12 miljonus Covid-19 vakcīnu devu.
Pasaulē
2021. gada 19. maijs, 08:46

Saūda Arābija noteiks obligātu vakcināciju iestāžu apmeklēšanai

Jauns.lv / LETA

Saūda Arābija otrdien paziņoja, ka no 1.augusta vakcinācija pret Covid-19 šajā valstī būs obligāta, lai varētu apmeklēt valdības un privātas iestādes, kā arī izmantot sabiedrisko transportu.

Šis paziņojums ar mērķi sekmēt vakcinācijas kampaņu izskanējis dažas dienas pēc tam, kad varas iestādes pavēstīja, ka tikai vakcinētiem valsts un privātā sektora darbiniekiem būs ļauts atgriezties savā darba vietā.

Vakcinācija būs nepieciešama, "lai ierastos jebkādās valdības vai privātās iestādēs",  kā arī lai apmeklētu jebkādus izklaides vai sporta pasākumus, teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Tā arī būs nepieciešama, lai apmeklētu izglītības iestādes vai izmantotu sabiedrisko transportu.

Saūda Arābijas Veselības ministrija paziņoja, ka ir izlietojusi vairāk nekā 12 miljonus Covid-19 vakcīnu devu. Valstī ir vairāk nekā 34 miljoni iedzīvotāju.

Saūda Arābijā ir reģistrēti vairāk nekā 435 000 Covid-19 infekcijas gadījumu un vairāk nekā 7000 ar to saistītu nāves gadījumu.   

Valdība pirmdien atļāva pilsoņiem, kas vakcinējušies pret Covid-19, doties ārzemju braucienos. Pirms vairāk nekā gada šādi braucieni tika aizliegti.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka par vakcinētiem tiks uzskatītas trīs cilvēku kategorijas - tie, kas saņēmuši divas Covid-19 vakcīnas devas; tie, kas saņēmuši vienu devu vismaz 14 dienas pirms ceļošanas; un tie, kas iepriekšējos sešos mēnešos atveseļojušies no Covid-19.

Saūda Arābija aprīlī paziņoja, ka atļaus tikai pret Covid-19 vakcinētiem cilvēkiem veikt musulmaņu svētceļojumu "umrah" svētā gavēņa mēneša ramadāna laikā.