Pasaulē
2021. gada 11. maijs, 14:25

Šāvējs ceļā uz Kazaņas ģimnāziju ieroci nesis rokās, to īpaši neslēpjot; izskan iespējamais motīvs

Jauns.lv

Novērošanas kameras fiksējušus Iļnazu Gaļavijevu, kurš ar ieroci rokās pa ielu devies uz Kazaņas 175.ģimnāziju, lai pēcāk tur sarīkotu asinspirti.

Šaušanu jaunietis sāka uz ģimnāzijas lieveņa, pēc tam dodoties telpās un detonējot mājās gatavotu spridzekli. Trieciena vilnis izgāza ēkas durvis. Pēc tam Gaļavijevs sāka šaut uz skolniekiem un skolotājiem. 19 gadus vecais Iļnazs Gaļavijevs ieroci nopircis Joškarolā.

foto: Ekrānuzņēmums
Ceļu uz ģimnāziju mēroja ar ieroci rokās.

Zināms, ka students savu pirkumu izvēlējies ilgi, ieroču sortimentu veikalā pētījis nepilnu stundu. Uzbrucējs izvēlējies "Hatsan Escort" pieclādiņu gludstobra šauteni. Viņa pirkumu  16.aprīlī iemūžinājušas novērošanas kameras. Atļauju tā glabāšanai viņš saņēmis divas dienas iepriekš. Medību atļauja Gaļavijevam tika izsniegta 16.februārī. Likumsargi šobrīd pārbauda ieroča izsniegšanas likumību. Tiek ziņots, ka jaunietis nebija reģistrēts nevienā uzskaitē.

Masu apšaude Kazaņas skolā

Apšaudē kādā no Kazaņas vidusskolām otrdien nogalināti 11 cilvēki, kuru vidū ir skolotāja un skolēni, atsaucoties uz avotiem, ziņo Krievijas ...

gallery icon

Motīvs - iespējama atriebība skolotājai

Tisbijas koledžas 4.kursa students ir bijušais ģimnāzijas audzēknis. Kāda ģimnāzijas abituriente, kura mācījusies ar uzbrucēju paralēlklasē, atklāj, ka šāvējs bijis kluss un viņa sekmes bijušas vidējas. Zēnam nav bijuši draugi. Meitene uzskata, ka viņa motīvs varētu būt bijusi atriebība.

Viņa atcerējās, ka pārtraukumus Iļnazs vienmēr sēdējis viens, puisi neviens nekad nav kaitinājis. Tomēr bijusi skolotāja, kurai viņš nav paticis. Meitene domā, ka puisis noziegumu pastrādājis skolotājas dēļ.

"Tā skolotāja neļāva viņam iestāties 11.klasē. Teica, ka viņš nespēs mācīties, ka viņam neizdosies, tāpēc viņš pēc devītas klases aizgāja," atklāja Iļnaza paziņa.

foto: Twitter
19 gadus vecais Iļnazs Gaļavijevs.

Skolotāju nogalināja skolēnu acu priekšā

Kazaņas 175.ģimnāzijas skolotāja tikusi nogalināta pirmklasnieku acu priekšā, vēsta telekanāls „360”.

„Skolai uzbruka, šaušana bija dzirdama visā skolā. Šāva vairākas reizes. Klīst baumas, ka pirmo klašu skolotāju nošāva bērnu acu priekšā,” atklāj avots.

Uzbrukums Kazaņas ģimnāzijai

Atbilstoši jaunākajai informācijai apšaudē dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki - skolotāja, skolas darbiniece un septiņi skolēni. Krievijas mediji sākotnēji ziņoja, ka uzbrukumā gājuši bojā 11 cilvēki, bet Tatarstānas prezidents Rustams Miņņihanovs paziņoja, ka nogalināti 7 skolnieki un skolotāja. Upuru vidū bijuši 4 skolnieki un trīs skolnieces. Divi no bojāgājušajiem miruši pēc tam, kad izlēkuši pa trešā stāva loga.

Republikas bērnu slimnīcā nogādāti 18 skolēni. Seši cietušie atrodas smagā stāvoklī, viņi tiek operēti. Pārējiem ir sasitumi, lūzumi un viņus apskata mediķi. Kopumā ievainots 21 cilvēks.

Daļai no cietušajiem bijušas šautas brūces, bet citiem bija vērojams hronisku saslimšanu saasinājums.

Aizturētais paziņoja, ka savā dzīvesvietā atstājis mīnu. Bailēs par iespējamo sprādzienu, drošības iestādes evakuēja mājas iedzīvotājus un veica viņa dzīves vietas pārbaudi.

Visās citās Tatarstānas mācību iestādēs pastiprināti drošības pasākumi.

Tēmas