foto: ASV departaments "Kolorādo parki un savvaļa"
Kolorādo iemidzināto lāču autopsija: divi no trim ir arī mielojušies ar sievietes miesu
Colorado Parks and Wildlife/ cpw.state.co.us
Pasaulē
2021. gada 4. maijs, 18:57

Kolorādo iemidzināto lāču autopsija: divi no trim ir arī mielojušies ar sievietes miesu

Jauns.lv

Kolorādo štatā iemidzināto lāču autopsijas rezultāti apstiprina, ka dzīvnieki uzbrukuši 39 gadus vecajai sievietei, kuras mirstīgās atliekas piektdien atrada Durango pilsētā, vēsta "Independent".

Līķu uzšķēršana apliecinājusi, ka divi no trim iemidzinātajiem lāčiem ir arī mielojušies ar sievietes miesu. 

"Mēs aizlūdzam par traģiskajā notikumā bojāgājušās sievietes dzīvesdraugu, ģimeni un draugiem. Mēs nevaram precīzi noteikt, kā un kāpēc šis uzbrukums notika, taču sabiedrībai ir svarīgi nevainot šo sievieti," paziņojumā par autopsijas rezultātiem pauda departamenta "Kolorādo parki un savvaļa"  reģionālais vadītājs Korijs Čiks. 

Visi trīs tuvumā atrastie lāči tika eitanāzēti saskaņā ar noteiktajām departamenta direktīvām, norādot, ka cilvēku veselība un drošība ir aģentūras galvenā prioritāte.

"Mēs neriskēsim ar iespēju, ka tas varētu notikt ar kādu citu," sacīja Čiks. "Mēs iemidzinājām lāčus incidenta smaguma dēļ. Lāči atkal un atkal var atgriezties pie pārtikas avota. Lācis, kurš zaudējis bailes no cilvēkiem, ir bīstams dzīvnieks. Un šī lāču māte saviem bērniem mācīja, ka cilvēki ir pārtikas avots," skaidroja Čiks. 

Arī departamenta "Kolorādo parki un savvaļa" direktors Dens Prenzlovs norādījis, ka ikreiz, kad kāds dzīvnieks tiek eitanāzēts, tiekot saņemti daudz jautājumu par to, kāpēc šī darbība bija nepieciešama.

"Mūsu pienākumi pret dabas resursiem ir daudz, taču mums nav svarīgāka pienākuma kā pārvaldīt šos resursus tā, lai Kolorādo iedzīvotāji būtu drošībā," bilda Prenzlovs.

Lāču mirstīgo atlieku izmeklēšana turpināsies, lai pārliecinātos, ka tiem nav bijusi kāda cita saslimšana vai novirzes, piemēram, trakumsērga.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Kolorādo štatā pēc lāča uzbrukuma piektdien mirusi 39 gadus veca sieviete.

"Saskaņā ar informāciju, ko likumsargiem sniedza sievietes draugs, Durango iedzīvotāja devās pastaigā kopā ar diviem suņiem," iepriekš tika teikts departamenta "Kolorādo parki un savvaļa" paziņojumā.

Tika vēstīts, ka bojāgājušās draugs vēlāk pie mājas pamanījis abus suņus, bet bez saimnieces. Devies draudzeni meklēt, diemžēl viņu atradis bez dzīvības pazīmēm. 

Notikuma vietā tika iegūti pierādījumi, ka sievietes nāve iestājusies pēc lāča uzbrukuma.

Speciāli apmācītā suņu komanda ātri atrada netālu esošo melno lāču māti ar diviem lācēniem. Tika nolemts, ka lāči ir jāiemidzina. 

"Šis ir traģisks notikums. Lāču uzbrukumi cilvēkiem ir ārkārtīgi reti. Diemžēl šis ir skumjš atgādinājums, ka lāči ir bīstami," tika teikts "Kolorādo parki un savvaļa" paziņojumā.

Pēdējo desmitgažu laikā Kolorādo bijuši trīs letāli lāču uzbrukumi: 1971., 1993. un 2009. gadā.

Tēmas