Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 13:20

Pavērsiens Nicas terorakta izmeklēšanā: Itālijas policija aiztur terorista līdzzinātāju

Jauns.lv / LETA

Itālijas policija ir aizturējusi iespējamu līdzzinātāju vīrietim, kurš 2016.gadā Francijas dienvidu pilsētā Nicā nogalināja 86 cilvēkus, tīši sabraucot viņus ar kravas automašīnu, trešdien ziņoja Itālijas mediji.

Aizturētais ir 28 gadus vecs Albānijas pilsonis Endri E., kurš tiek turēts aizdomās par ieroču piegādāšanu tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonim Muhamedam Lauežam Bulelam, kas īstenoja teroraktu 2016.gada 14.jūlijā - Francijas valsts svētkos Bastīlijas dienā.

foto: EPA/Scanpix
Policija aizturēja aizdomās turēto Sparanizes pilsētā pie Neapoles.

Policija aizturēja aizdomās turēto Sparanizes pilsētā pie Neapoles, rīkojoties uz Francijas izdota Eiropas aresta ordera pamata, vēstīja ziņu aģentūras AGI un ANSA.

Aizturēšana notika pēc tam, kad Parīzes apelācijas tiesa martā bija nolēmusi, ka astoņi cilvēki jātiesā par viņu lomu 2016.gada Nicas teroraktā.

Terorakts Francijas kūrortpilsētā Nicā

Francijas kūrortpilsētā Nicā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot

gallery icon
40

Bulels tika nošauts, vadot kravas mašīnu, kuru viņš izmantoja cilvēku nogalināšanai. Šajā uzbrukumā arī tika ievainoti vairāk nekā 400 cilvēku. 

Rīts pēc terora akta Nicā

Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot. Tā notikumā vietā izskatās piektdienas ...

gallery icon
18