foto: Ekrānuzņēmums
Populārs nigēriešu mācītājs internetā atrāda, kā "ārstē homoseksuālismu"
Temitopes Baloguna Džošua "dziedināšanas" metodes
Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 13:48

Populārs nigēriešu mācītājs internetā atrāda, kā "ārstē homoseksuālismu"

Jauns.lv

Videostraumēšanas vietne "YouTube" bloķējusi Nigērijā populāra mācītāja un televaņģēlista kanālu pēc tam, kad tajā ievietoti videoklipi, kuros apgalvots, ka homoseksuālie draudzes dalībnieki tiek "dziedināti no viņu seksualitātes", raksta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sabiedrībā populārais mācītājs Temitope Baloguns Džošua vada tā saucamo "megabaznīcu" - Visu tautu sinagogas baznīcas "YouTube" kanālu, kam seko teju divi miljoni vietnes lietotāju. Pagājušajā nedēļā kanāls bloķēts, jo pārkāpis "YouTube" noteikumus, skandējot naida runu.

Zināms, ka par mācītāja videoklipiem vietnei 8. aprīlī pasūdzējusies Lielbritānijā bāzēta plašsaziņas līdzekļu tiesību grupa "OpenDemocracy".

"Mēs vērsām uzmanību vismaz septiņiem videoklipiem. Vienā no tiem Džošua vismaz 16 reizes iepļaukāja sievieti un viņas partneri," sacīja "OpenDemocracy" pārstāve Āfrikā Lidija Namubiru. "Viņš sacīja, ka izdzen "sievietes garu" no viņas." Vēlāk video redzams, kā iepļaukātā sieviete Džošua saka, ka vairs nejūt pieķeršanos partnerei.

"Citā video kāds jaunietis vairākas reizes tiek iepļaukāts un tiek nocirsti viņa dredi, pirms viņš apstiprina, ka viņu vairs nepiesaista vīrieši," piebilda Namubiru.

"YouTube" pārstāvis trešdien CNN apstiprināja, ka Visu tautu sinagogas baznīcas konts ir bloķēts, jo tajā atkārtoti pārkāpti noteikumi pret naida runu.

foto: Ekrānuzņēmums
Temitope Baloguns Džošua

""YouTube" kopienas vadlīnijas aizliedz naida runu, un mēs esam bloķējuši videoklipus un komentārus, kas pārkāpj šos noteikumus. Šajā gadījumā kanāls saņēmis trīs brīdinājums un tas ir apturēts," teikts paziņojumā.

Mācītājs aicina lūgties par "YouTube"

Pēc tam, kad kanāls bloķēts, Džošua aicināja sekotājus "aizlūgt par "YouTube"". 

"Uzlūkojiet viņus kā draugus un nekā citādi," viņš aicināja savus sekotājus. "Mums jābūt stipriem." Pagājušajā nedēļā Džošua paziņoja, ka pārsūdzēs "YouTube" lēmumu.

""Emmanuel TV" misija ir dalīties ar Dieva mīlestību visiem - neatkarīgi no rases vai reliģijas -, un mēs stingri iebilstam pret jebkāda veida naida runu! Mums ir bijušas ilgas un auglīgas attiecības ar "YouTube", un mēs uzskatām, ka šis lēmums ticis pieņemts steigā... Mēs darām visu iespējamo, lai pārsūdzētu šo lēmumu un atjaunotu kanālu," teikts paziņojumā.

Šīs vietnes sankcija rada lielu triecienu Džošua, kura kalpošana un humānās palīdzības sniegšana dažādās pasaules malās tiek pārraidīta tieši ar populārās video platformas palīdzību.

Visu tautu sinagogas baznīcas video joprojām pieejami "Facebook" vietnē, bet "Emmanuel TV" nodrošina sprediķu apraidi Āfrikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Internetā atrodami daudzi video, kuros mācītājs Džošua ar apšaubāmām metodēm, lielākoties, vienkārši pieskaroties cilvēka galvai, vai noskaitot kādus buramvārdus, it kā izdziedina cilvēkus no dažādām kaitēm, "izdzen dēmonus" un veic citas brīnumainas darbības.

Zināms, ka žurnāls "Forbes" 2011. gadā mācītāju Temitopu Balogunu Džošua atzina par trešo bagātāko mācītāju Nigērijā. Viņa bagātības mērāmas 10 līdz 15 miljonos ASV dolāru.

Ticīgo ļaužu simpātijas Džošua guva deviņdesmito gadu beigās pēc "labklājības evaņģēlija" uzplaukuma - Vasarsvētku sludināto mācību, ka laba veselība un finansiālās bagātības ir atkarīgas no cilvēka ticības dziļuma un arī tās atrādīšanas, piemēram, regulāri maksājot baznīcai desmito tiesu un veicot ziedojumus.

2014. gadā Džošua piedzīvoja nacionāla mēroga neslavu pēc tam, kad Lagosā sagruva Visu tautu sinagogas baznīcas ēka, nogalinot vismaz 115 cilvēkus. Džošua toreiz uzstāja, ka pirms ēkas sabrukšanas virs tās manīta "aizdomīga lidmašīna", tomēr atbildīgās iestādes secināja, ka traģēdijā vainojamas ēkas nepareizās un bīstamās konstrukcijas.