foto: ZUMAPRESS.com
Itālijā pieķerts "prombūtnes karalis": slimnīcas darbinieks saņēma algu, bet darbā neieradās 15 gadus
Kantazaro pilsēta.
Pasaulē
2021. gada 22. aprīlis, 11:32

Itālijā pieķerts "prombūtnes karalis": slimnīcas darbinieks saņēma algu, bet darbā neieradās 15 gadus

Jauns.lv

Slimnīcas darbinieks Kantazaro pilsētā Kalabrijas reģionā Itālijā nonācis atbildīgo iestāžu uzmanības lokā, kamēr mediji viņu jau nodēvējuši par "prombūtnes karali", jo kungs pamanījās 15 gadus neierasties darbā, vienlaikus par to turpinot saņemt algu aptuveni pusmiljona eiro apmērā. 

"The Guardian" vēstī, ka publiskā sektora darbinieks šādā veidā uzstādījis nacionālo darbā neierašanās rekordu. 

Šobrīd 67 gadus vecajam kungam draud apsūdzības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dokumentu viltošanu un izspiešanu vainu pastiprinošos apstākļos. Vienlaikus tiek izmeklēta sešu citu darbinieku iespējamā loma šajā krāpšanā. 

Zīmīgi, ka šādas shēmas, kad cilvēks saņem naudu, bet uz darbu neiet, Itālijas publiskajā sektorā nav nekas unikāls. 

Mediji vēstī, ka šīs izmeklēšanas laikā, kas tika nosaukta par "Part Time", policijai izdevās savākt pierādījumus no apmeklējuma un algu uzskaites sistēmām, kā arī iegūt kolēģu liecības. 

Tiek uzskatīts, ka vīrietis 2005. gadā izteicis draudus slimnīcas direktoram, lai netiktu iesniegta disciplinārlietas atskaite par viņa bastošanu. Pēcāk direkotrs devās pensijā, bet aizdomās turētais varēja netraucēti turpināt nenākt uz darbu, jo jaunā vadība nepārbaudīja datus. 

2016. gadā likumi, kas regulē šo jomu, kļuva stingrāki, jo vairākās izmeklēšanās atklājās, cik šī sērga valstī ir izplatīta. Kādā no izmeklēšanām, piemēram, nāca gaismā, ka 35 Sanremo rātsnama darbinieki divus gadus apgāja laika uzskaites sistēmu. Ar novērošanas kameru palīdzību izdevās pierādīt, ka dažos gadījumos sava vīra darba čipu piereģistrē sieva vai citi kolēģi, tāpat atklājās, ka darbinieks kolēģim iedod savu darba čipu, bet pats dodas atpūsties ar draugiem. 

Vēl kādā citā izmeklēšanā kāds ceļu policists, kurš strādāja tajā pašā ēkā, kur atradās viņa dzīvoklis, pieķerts, regulāri apakšveļā piereģistrējamies darbalaika uzskaites sistēmā, pēc kā devās atpakaļ gulēt. 
 

Tēmas