foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 upuru skaits Eiropā pārsniedzis miljonu
Mācītājs Itālijas baznīcā svēta Covid-19 upuru zārkus.
Pasaulē
2021. gada 13. aprīlis, 09:01

Covid-19 upuru skaits Eiropā pārsniedzis miljonu

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Eiropā pirmdien pārsniedza viena miljona atzīmi, un Pasaules Veselības organizācija (PVO) brīdināja, ka inficēšanās gadījumu skaits eksponenciāli pieaug par spīti centieniem apturēt šo pieaugumu.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits 52 Eiropas valstīs pirmdienas vakarā bija pieaudzis līdz 1 000 288, liecina ziņu aģentūras AFP dati no oficiāliem avotiem.

"Mēs tieši tagad esam pandēmijas kritiskā punktā," sacīja PVO tehniskā vadītāja Covid-19 jautājumos Marija van Kerkhove.

Posts, ko pasaulei atnesa jaunais koronavīruss

gallery icon
31

"Šīs pandēmijas trajektorija pieaug (..) eksponenciāli. Šī nav situācija, kādā mēs gribētu būt 16 mēnešus pēc pandēmijas sākuma, kad mums ir pārbaudīti kontroles pasākumi," viņa sacīja reportieriem.

Jaunā koronavīrusa pandēmijā visā pasaulē jau ir miruši vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku, bet inficējušies ap 136 miljoniem.

Zārki un nebeidzamas sāpes: fotoreportāža no Ponte San Pietro slimnīcas Bergamo provincē Itālijā

Bergamo provincē Itālijā reģistrēts lielākais Covid-19 infekcijas skarto skaits.

gallery icon
13

Neraugoties uz drūmajām ziņām no Eiropas, kas ir pandēmijas vissmagāk skartais reģions pasaulē, Lielbritānija pirmdien mīkstināja ierobežojumus pirmoreiz vairāku mēnešu laikā.

Itālijā koronavīrusa upuru zārku pārvešanā iesaistās armija

Armijas automašīnas iesaistītas zārku pārvešanā no Bergamo uz citām Itālijas pilsētām, jo šajā valsts ziemeļdaļas pilsētā, kas smagi cietusi Covid-19 ...

gallery icon
14