foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: angļi šturmē "Primark" veikalus, bārus un citas vietas, kas 3 mēnešus bija ciet
Pasaulē
2021. gada 12. aprīlis, 15:34

FOTO: angļi šturmē "Primark" veikalus, bārus un citas vietas, kas 3 mēnešus bija ciet

Jauns.lv

Anglijā, 12. aprīlī atsākot strādāt veikaliem, bāriem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem, vērojama liela iedzīvotāju interese. Lielas rindas izveidojušās pie apģērbu veikaliem, piemēram, "Primark". Kā zināms, līdzīga situācija bija vērojama arī Latvijā, kur pagājušajā nedēļā durvis klientiem vēra veikali ārpus lielajiem tirdzniecības centriem. 

Tā dēvētais lokdauns Anglijā bija spēkā trīs mēnešus, kad nedrīkstēja darboties nebūtiskie veikali, frizieri un bāri, taču pirmdien uzsākta nozīmīga ierobežojumu mīkstināšana. 

Cilvēku pūļi pie "Primark" un citviet Anglijā, kur atviegloti ierobežojumi

gallery icon

Salīdzinājumam: pirmā diena, veikaliem atsākot strādāt Latvijā  

Ļaudis garās rindās gaida savu kārtu pie "New Yorker" un "Reserved" veikaliem (07.04.2021)

gallery icon

Zīmīgi, ka šī daudziem priecīgā diena daudzviet Anglijā bijusi ļoti drēgna un vēsa, tomēr tas netraucēja cilvēkiem drūzmēties ārā un gaidīt savu kārtu ieiešanai veikalos. 

"Es esmu tik priecīga atkal redzēt savus klientus, uzzināt, kā viņiem klājas un dot viņiem to sajūtu, ko viņi gūst no svaigi safrizētiem matiem," sacīja darbu atsākusī friziere Megija Grīva, piebilstot, ka šī diena ir kā katra friziera dzimšanas diena, jo e-pastā un telefonā pienāk apsveikumi, tāpat ar atgriešanos darbā sveic kaimiņi uz ielas. "Sajūtas ir lieliskas. Nevaru sagaidīt, kad tikšu uz bāru," viņa saka. 

Tomēr premjers Boriss Džonsons mudinājis cilvēkus aizvien būt piesardzīgiem, neaizmirstot par roku mazgāšanu, svaigu gaisu un distances ievērošanu.

"Es esmu drošs, ka tas ir milzīgs atvieglojums uzņēmējiem, kuri tik ilgi nevarēja strādāt, un visiem pārējiem, kuriem nu ir iespēja darīt to, kas patīk un kā ir pietrūcis," viņš sacīja. 

Jānorāda, ka bāri un ēdināšanas vietas var apkalpot klientus ārā, bet iekštelpās tas varēs notikt ātrākais no 17. maija.