foto: EPA/Scanpix
EK pikta par to, ka Leiena vizītē pie Erdogana atstāta bez krēsla
Kamēr Erdogans un Mišels otrdien Ankarā prezidenta pilī apsēdās krēslos līdzās Turcijas un ES karogiem, Leienai vieta atradusies nedaudz atstatu uz dīvāna.
Pasaulē
2021. gada 7. aprīlis, 16:56

EK pikta par to, ka Leiena vizītē pie Erdogana atstāta bez krēsla

Jauns.lv / LETA

Eiropas Komisija (EK) trešdien pauda nopēlumu tam, kā Turcijas apmeklējuma gaitā uzņemta EK prezidente Urzula fon der Leiena, jo vizītes organizētāji otrdienas sanāksmē pie Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana Eiropas Savienības (ES) līderiem bija sarūpējuši tikai vienu krēslu, kuru ieņēmis Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Kamēr Erdogans un Mišels otrdien Ankarā prezidenta pilī apsēdās krēslos līdzās Turcijas un ES karogiem, Leienai vieta atradusies nedaudz atstatu uz dīvāna iepretim Turcijas ārlietu ministram, kas atbilstoši protokolam neatrodas tādā pat rangā kā Leiena.

Medijos neveiklā situācija Ankarā ātri tikusi pie "dīvāngeitas" vārda.

"Komisijas prezidente pavisam noteikti bija pārsteigta," sacīja EK pārstāvis sakariem ar presi Ēriks Mamērs, uzsverot, ka pret Leienu vajadzēja izturēties "tieši tādā pat veidā" kā pret Mišelu.

"Viņa uzskata, ka šīs lietas ir svarīgas un ka pret tām ir jāizturas pienācīgi," norādīja Mamērs.

Nepatiku par situāciju Ankaras vizītē pauduši arī vairāki Eiropas Parlamenta (EP) pārstāvji.

"Vispirms viņi izstājas no Stambulas konvencijas, un tad viņi oficiālā vizītē atstāj EK prezidenti bez krēsla. Apkaunojoši. #SieviešuTiesības," tviterī sašutumu pauda Spānijas EP deputāte Irače Garsija Peresa.

Tomēr ne tikai Turcijas puse vien izpelnījusies nopēlumu.

Nīderlandes EP deputāte Sofija in 't Velde ir neizpratnē par to, kāpēc Mišels klusējis, kad viņa kolēģe palikusi bez krēsla.