foto: Facebook / Diablo's Southwest Grill
Lieldienu piedošana: restorāna īpašnieks ASV zagli nevis nosūdz policijai, bet piedāvā viņam darbu
Pasaulē
2021. gada 5. aprīlis, 18:10

Lieldienu piedošana: restorāna īpašnieks ASV zagli nevis nosūdz policijai, bet piedāvā viņam darbu

Jauns.lv

Lieldienu brīvdienās piedzīvojot ielaušanos savā restorānā "Diablo's Southwest Grill" (ASV, Džordžijas štats), tā īpašnieks Karls Voless izvēlējies zagli nevis nosūdzēt policijai, bet gan viņam piedāvāt darbu, ziņo CNN.

Restorāna "Facebook" lapā ar ierakstu viņš vēršas pie sava laupītāja: "Lūdzu, piesakieties darbā! Tas sniedz labākas iespējas, nekā jūsu izvēlētais dzīves ceļš. Ne policijas, ne jautājumu. Apsēdīsimies un parunāsim, kā mēs varam jums palīdzēt un atgriezt uz īstā dzīves ceļa". Voless ierakstā arī pievienojis savu telefona numuru, kā arī fotogrāfijas, kas iegūtas no uzstādītās videonovērošanas kameras.

foto: Facebook / Diablo's Southwest Grill

Restorāna īpašnieks skaidro, ka zaglis restorānā bijis nepilnu minūti. Viņš paņēmis kases aparātu, bet tas bijis pilnībā tukšs. Sākumā Volesu pārņēmušas dusmas, bet tad - žēlums. "Sāka kļūt žēl, ka šis ir tas ceļš, kuru viņš ir izvēlējies. Sāku domāt par briesmām, kuras viņš rada katru reizi, kad šo dara."

foto: Facebook / Diablo's Southwest Grill

Videonovērošanas kameras arī apliecina, ka konkrētā persona vainojama pie vēl diviem ielaušanās gadījumiem tuvākajā apkārtnē. 

Ideja piedot un dot zaglim iespēju strādāt radusies, jo ielaušanās notikusi Lieldienu laikā. "Tas ir tikai mēģinājums kļūt par mentoru kādam, kurš nogājis no ceļa," teic Voless. 

Arī "Sky News" restorāna īpašnieks norādījis, ka pirmā doma ir bijusi izsaukt policiju, bet nolēmis to nedarīt, jo zaglis aizgājis tukšām rokām. "Viņš riskēja ar savu dzīvību, ar to, ka varētu nonākt cietumā, bet neguva ne graša," skaidro Voless.

Viņš atklāj, ka esot cilvēks, kurš uzskata, ka viss dzīvē notiek ar iemeslu, tādēļ ļoti cer, ka vīrietis sazināsies ar viņu. "Tas būtu viens no izcilākajiem stāstiem! Varbūt viņam nekad neviens nav devis iespēju... Ko Jēzus darītu? Vai viņš kādu ieslodzītu vai viņam piedotu," jautā Voless, uzsverot, ka ir Lieldienu laiks un ir jāpiedod.