foto: Shutterstock
Krievijas konsulāta šoferis piepelnījies ar zagtiem divriteņiem
Pasaulē
2021. gada 3. aprīlis, 07:24

Krievijas konsulāta šoferis piepelnījies ar zagtiem divriteņiem

Kas Jauns Avīze

Francijas policija izsniegusi orderi Krievijas konsulāta Strasbūrā šofera arestam – viņu tur aizdomās par vairāk nekā 300 zagtu divriteņu pārdošanu.

Izmeklēšana sākās februārī, kad Strasbūras mēra vietniekam Alenam Fontanelam pie Francijas pārstāvniecības Eiropas Padomē nozaga elektrovelosipēdu. Drīz vien Fontanels ieraudzīja sludinājumu internetā, kur viņa īpašumu piedāvāja par puscenu. Fontanels vērsās policijā, likumsargi sazinājās ar pārdevēju un uzdevās par pircējiem.

Tikšanās notika pie Krievijas konsulāta ieejas, turklāt pārdevējs uzrādīja viltotu rēķinu par pirkumu diplomātiskās pārstāvniecības vārdā. Četrdesmit gadu veco Krievijas pilsoni aizturēja, viņam nav diplomātiskās imunitātes. Policija konfiscējusi vēl trīs aizdomīgas izcelsmes divriteņus.

Atklājies, ka kopš pagājušā gada janvāra viņš tirgojis ap 300 velosipēdu kopsummā par vismaz 100 000 eiro. Tomēr aizturēto atstāja brīvībā, un uz otro pratināšanu viņš neieradās, bet aizbrauca uz Krieviju “veselības stāvokļa dēļ”. Konsulātā atsakās komentēt “personisku informāciju” par savu darbinieku.