Pasaulē
2021. gada 29. marts, 14:10

"Mēs jutāmies droši!" Koncerts Barselonā pulcē 5000 apmeklētāju

Jauns.lv

Barselona nedēļas nogalē piedzīvoja pēdējā gada lielāko kultūras notikumu Eiropā, sarīkojot eksperimentālu koncertu. Tā mērķis bija izpētīt, vai epidemioloģiski droši ir iespējams rīkot masu pasākumus, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Vairāk nekā 5000 cilvēku sestdien pulcējās "Palau Sant Jordi" arēnā, kur uzstājās grupa "Love of Lesbian". 

Pasākums notika ar speciālu Spānijas veselības iestāžu atļauju, pirms koncerta visiem apmeklētājiem veicot Covid-19 testu.

Koncerta sākums visu nepieciešamo epidemioloģisko pārbaužu dēļ aizkavējās, bet tas nenomāca apmeklētāju neviltoto prieku. 

"Laipni lūgti vienā no aizraujošākajiem koncertiem jūsu dzīvēs," koncertu iesāka grupas solists Santijs Balmes. 

"Tas bija iespaidīgi! Mēs visu laiku jutāmies droši! Tas bija kaut kas tāds, kas mums ļoti pietrūka," norādījis koncerta apmeklētājs Salvadors. 

Tikmēr cits apmeklētājs Hosē paudis, ka tas bijis īpašs brīdis. "Varējām aizbēgt uz brīdi no realitātes. Mēs pat varējām atcerēties, ka kādreiz šādi pasākumi bija normāli."

Barselonā uzrīko gada lielāko kultūras notikumu

gallery icon
30

Pirms koncerta pārbaude notika trīs vietās, to veica 80 medmāsas, kurām bija pilns individuālais aizsardzības aprīkojums.

Līdz dienas vidum trīs no 2400 jau pārbaudītajiem cilvēkiem bija pozitīvi, bet viens bija kļuvis par kontaktpersonu. Cik līdz dienas beigām tika atrasti pozitīvi gadījumi, netiek precizēts. 

Tiek ziņots, ka tie, kuru rezultāti bija pozitīvi, nevarēja apmeklēt koncertu, bet viņiem bija tiesības uz naudas atmaksu.

Dalībnieki savus antigēna testa rezultātus saņēma 10 līdz 15 minūšu laikā, izmantojot lietotni savos tālruņos. Tests un maska ​​tika iekļauti biļetes cenā, kas maksāja no 23 līdz 28 eiro.

Pēc ekspertu domām, šis pētījums apliecinājis, ka, veicot iepriekšēju skrīningu ar antigēna testiem un izmantojot sejas maskas, izdevies novērst infekcijas izplatību norises vietā, neskatoties uz to, ka starp dalībniekiem nebija sociālā distancēšanās.