foto: Tomás dos Santos Encarnação.
Vulkāna izvirdums kļūst par aizraujošu izklaidi pandēmijas nogurdinātajiem islandiešiem
Vulkāna izvirdumi skaitās nelieli un vairāk aizkustina, nekā biedē Islandes iedzīvotājus.
Pasaulē
2021. gada 27. marts, 17:22

Vulkāna izvirdums kļūst par aizraujošu izklaidi pandēmijas nogurdinātajiem islandiešiem

Jauns.lv

Islande jau izsenis ir pazīstama ar savdabīgu un skarbu dabu, kā arī vairāk nekā 30 aktīviem vulkāniem. Fagradalsfjadla vulkāns ir parūpējies par to, lai pandēmijas nogarlaikotie islandieši tiktu pie aizraujošas izklaides – uguni spļaujoša vulkāna apmeklējuma apmēram 30 kilometrus no galvaspilsētas Reikjavīkas.

Pēc vairākām nedēļām, ko Islandes iedzīvotāji pavadīja pārciešot regulāras zemestrīces, šis dabas untums savu kulmināciju piedzīvoja 19.martā, kad izvirda Fagradalsfjadla vulkāns, kas atrodas Reikjanes pussalā netālu no Reikjavīkas.

Skaistais Fagradalsfjadla vulkāna izvirdums Islandē

Pēc vairākām nedēļām, ko Islandes iedzīvotāji pavadīja pārciešot regulāras zemestrīces, šis dabas untums savu kulmināciju piedzīvoja 19.martā, kad izvirda Fagradalsfjadla ...

gallery icon
25


Pēc visiem standartiem šī vulkāna izvirdumi skaitās nelieli un vairāk aizkustina, nekā biedē Islandes iedzīvotājus. Vietējie speciālisti lēš, ka šī dabas parādība nenesīs īpašus zaudējumus un nebūs par šķērsli gaisa satiksmei.

foto: Tomás dos Santos Encarnação.
Vulkāna izvirdumi skaitās nelieli un vairāk aizkustina, nekā biedē Islandes iedzīvotājus.

Kaut arī vulkāniskā aktivitāte jau ir samazinājusies, uguns spļāvējs joprojām turpina pievilināt ziņkārīgos un piedzīvojumu meklētājus. Tikai pašsaprotams ir fakts, ka mūsdienu tehnoloģijas un soctīklu trendi ļāvuši šo dabas parādību fiksēt un iemūžināt neskaitāmos veidos. Vulkāna pakāje izskatās gluži kā festivāla ciematiņš. Cilvēki, kas ieradušies aplūkot vulkānu, nereti paņēmuši līdzi makšķernieku krēslus, citi uz karstās lavas cep desiņas, bet asprātīgākie pārgalvji pat piesmēķē cigareti. Jāpiebilst, ka ne viens vien drons ir aizgājis mūžībā, mēģinot iemūžināt šo dabas parādību pārlieku tuvu.

Bīstams, bet tik skaists! Tūristu straumes plūst pretī ugunīgajai vulkāna lavai Islandē

gallery icon
41


Islandē ir apmēram 30 lielu vulkānu. 2010.gadā vulkāna izvirdums pie Eijafjadlajegidla ledāja uz vairākām nedēļām radīja traucējumus aviosatiksmē.

No Islandes vulkāna turpina plūst ugunīga lava

gallery icon
8

Tēmas